Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Biztosítás

A pihenés legfontosabb tényezője a csend

Az, hogy egy zajt zavarónak vagy kellemesnek érzünk, nem csak a fizikai mértékén múlik. A decibelszint mellett a hangszint, az idő, az időpont és a hang típusa is szerepet játszik. A hűtőszekrény 30 dB-es éjszakai zümmögése megfoszthat a nyugodt alvástól, míg a tenger sokkal hangosabb moraja megnyugtatóan hat. Fontos az is, hogy tudjuk-e befolyásolni a zaj forrását. Kedvenc zenénket örömmel hallgatjuk például magas hangerőn, míg a szomszédos lakásban élőket zavarhatja jókedvünk.

Közzétéve

ekkor

Majdnem minden második ember a zajok által terheltnek érzi magát. Sokan úgy gondolják, hogy a zajt nem lehet megszokni. Az orvosok rendszeresen figyelmeztetnek a zajnak való kitettség egészségügyi kockázataira. Sokan évtizedek óta nem tapasztaltak valódi csendet. Amikor az utcáról zümmögő hangok szűrődnek be és a repülőgépek süvítése hallatszik, a szív, a keringés és az agy mindettől szenved. A munkahelyen vagy az éjszakai klubokban lévő zajok közvetlen hatást gyakorolnak a hallásra, melyek fizikai stresszreakciókat válthatnak ki már alacsony zajszinteken is, ami pedig az egész testre hatással van. A zajra az emberi test válasza, hogy stresszhormonokat, például adrenalint és kortizolt bocsájt ki, amikor zajjal szembesül. Ha valaki rendkívül érzékeny a zajra, ezek a stresszhormonok lényegesen alacsonyabb decibelszint esetén is felszabadulnak. Elsősorban éjszaka reagál a szervezet sokkal érzékenyebben. Ezek ellen tenni érdemes!

Gyakran éreztek fáradtságot vezetés közben? Lehet, hogy a rossz éjszakai alvásminőség áll a hátterében.

Mind tudjuk, hogy a kipihent sofőr a jó sofőr. Az elmúlt hónapokban számos olyan helyzet adódott, amikor hangosabb környezetben kellett kipihenni a fáradalmaimat és másnap autóba kellett ülnöm. Néhány pontban összeszedtem, hogy miért is volt segítségemre az Ohropax terméke, illetve pár külső tapasztalatot is hozzáteszek, így téve teljesebbé a képet. A cikkért KATT ide!

Időről időre fontos ezért a pihenés, hogy megszerezzük a mindennapi élethez szükséges energiát. A legfontosabb dolog, hogy otthon, megszokott környezetben pihenhessünk, ahol csend van. A mai világban nehéz megtalálni a békét és a csendet, mivel valamilyen zaj mindig körülvesz minket, bármerre is vagyunk. Relaxációs tippünk a mindennapi élethez: füldugók használata. Gyors, megbízható védelmet nyújtanak és nyugodt alvást biztosítanak építkezési vagy utcai zaj, hangos szomszédok vagy egyéb zavaró tényezők esetén. Egy egyszerű csuklómozdulattal megteremtheted a békét és a csendet, elháríthatod a zajt, elolvashatsz egy jó könyvet, a gondolataidba merülhetsz, vagy egyszerűen csak élvezheted a pihenést.

Az Ohropax minőségi füldugói már több mint 100 éve bizonyítanak a piacon. A németországi gyártócég széleskörű palettája minden igényt kielégít a felhasználás célján át a füldugó anyagáig, így kaphatóak alváshoz, úszáshoz/fürdéshez, koncertekhez, sőt még a repülési zajokat kiszűrő füldugók is. Felhasználási körüket tekintve felnőtteknek és gyermekek számára is alkalmas füldugók is vannak.

Az Ohropax Soft nyugodt pihenést és alvást biztosít. A bőrbarát, habosított műanyagból készült testszínű füldugók az egyenes hallójáratba is jól behelyezhetők. Megbízhatóan védik a fület a zajoktól. Az Ohropax Soft füldugók ideálisak zajos környezetben pihenésre és alvásra.

Kapható 2, illetve 10 darabos kiszerelésben.

További információ: www.ohropax.hu

(x)

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű