Csatlakozz hozzánk

Biztosítás

Egy öregebb autóra is lehet jó áron cascot kötni

Közzétéve

ekkor

Kevesebb, mint minden ötödik hazai gépjárművön van ma casco biztosítás, ami kifejezetten lesújtó eredmény. Mitől lehet ez, és miért baj?

Nem csak kevés a biztosított autó, de a tendencia is csökkenő: az idei első három hónapban a casco biztosítások 7,2 százalékát mondták fel. Ez alapvetően három tényezőre vezethető vissza. Az első, hogy a hazai gépjárműpark életkora az idén át fogja lépni a 13. életévet, és öreg gépjárműre nem nagyon hajlandóak a tulajdonosok biztosítást kötni. A 8 éves gépjárműveknek alig a 10 százaléka van védve casco által, és ahogy lejjebb haladunk a korfán, az arány egyre inkább romlik. Ennek oka, hogy anyagilag nem nagyon éri meg egy idős gépjárművet teljes körű, évi több mint 50 ezer forintba kerülő casco biztosítással védeni. A második indok szintén az anyagiakhoz vezethető vissza: egy friss felmérés tanulsága szerint a megkérdezettek több mint 60 százalékának azért nincs casco biztosítása, mert nincs rá pénze – pedig magát a szolgáltatást hasznosnak tartja. A harmadik indok pedig az, hogy sokkal kevésbé félünk attól, hogy ellopják a gépjárművünket, vagy, hogy a mi hibánkból történik abban kár, mint amennyire az valószínű.

Erre a problémára remek megoldást kínbál az Aegon frissen kifejlesztett, kifejezetten idősebb gépjárművekre szóló biztosítása, az All-In Gépjármű Biztosítás. Ez egy kifejezetten széles körű, és igen tág körben konstruálható gépjármű biztosítást takar, amit igényeink szerint állíthatunk össze. Az All-In-be szerepel az összes, a casco biztosítás által fedezett kártérítési elem, sőt számos kiegészítő biztosítás opciója közül is válogatni tudunk. Ekképp köthetünk gépjárművünkre többek közt vadkárbiztosítást, gyermekfelszerelés biztosítást, de kifizethetjük a biztosítóval az utazás alatt a kisállatunkban okozott sérülések állatorvosi költségét, vagy a rendszámunk és forgalmi engedélyünk pótlási költségeit is. Sőt, ha úgy válogatnánk össze, hogy az éves díjunk eléri az évi 30 ezer forintot, akkor egy nyári akció keretében most ingyenes kátyúbiztosítás is jár a csomaghoz.

Az All-In biztosítás további előnye, hogy nem csak azt mi ollózzuk össze, hogy mi szerepeljen a csomagban, de bizonyos esetekben azt is mi dönthetjük el, hogy mekkora önrészt vállalunk (egyes szolgáltatások önrész mentesek), így gyakorlatilag a szolgáltatás árát is mi variáljuk kedvünk és pénztárcánk szűkössége szerint. A szerződést online kell kötni, és a szemlét is elvégezhetjük magunk – ami további árlefaragó tényező a hagyományos cascókkal szemben.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű