Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Biztosítás

Folyamatosan drágulnak a kötelező gépjármű felelősség-biztosítások

Közzétéve

ekkor

Több olvasónk is jelezte, hogy idén, követve a már tavaly, sőt tavalyelőtt elindult trendet az autóik kötelező gépjármű felelősségbiztosításának (kgfb) a díjnövekedése rendre eléri vagy meghaladja a 15-20 százalékos értéket. És mindezt annak ellenére, hogy a biztosított nem okozott kárt, és vagy feljebb is lépett a bonus-malus fokozatában, vagy már elérte a B10-et. Ilyen összegű emelések indokoltsága nehezen igazolható, hiszen ez többszöröse az inflációs értéknek, másrészt, ha bárkinek javul a bonus besorolása, akkor a rendszer eredeti funkciója szerint díjenyhítést kéne kapnia, nem pedig díjemelést tapasztalnia.

Az olvasói tapasztalatokat támasztja alá a Magyar Autóklub (MAK) is. Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke közleményében elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyes biztosítók indokoltnak tartják a gépjármű-felelősségbiztosítások 20 százalékos emelését jövőre. A MAK álláspontja szerint a gépjármű-felelősségbiztosítás 2021. évi díjainak megállapítása során a biztosítóknak figyelembe kellene venniük, hogy a gépkocsiközlekedés a vírushelyzet folytán jelentősen csökkent.

Ha a járvány miatti változásokat figyelmen kívül hagyják, szükség lehet a díjképzés vizsgálatára, amit a Magyar Nemzeti Bank a károkozói pótdíj kapcsán korábban már kilátásba helyezett – jegyezte meg Kovács Kázmér. A közlemény emlékeztet arra, hogy a jelenlegi váltási időszakban nyilvánosságra hozott díjak csak a 10 évnél idősebb (és azóta tulajdonost nem váltott) gépkocsik üzemeltetőit érintik. A többinél a díjak megállapítása még nem zárult le, ezeknél az autóklub szükségesnek tartaná az általa említett szempontok érvényesítését.

via kreszvaltozas.hu

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű