Csatlakozz hozzánk

Biztosítás

Oldalsó aláfutásgátló: így menthet életet

Világosan látni, hogy milyen súlyos, sőt végzetes eseteket képes okozni (mindössze 35 mérföld/órás sebességnél), ha csupán egy semmiféle védelmet nem nyújtó, üvegszálas aláfutásgátlót szerelnek a pótkocsi oldalára.

Közzétéve

ekkor

Hiába válnak évről-évre biztonságosabbá a személyautók, sajnos számos olyan eset fordulhat elő, amikor az NCAP csillagok, az aktív-passzív eszközök és egyéb segédletek fabatkát sem érnek.

Ezek közé tartoznak az aláfutásos balesetek is, és bár idehaza (és Európa-szerte) rendelet írja elő 3,5 tonna össztömeg felett az első, hátsó, valamint oldalsó aláfutásgátló kötelező haszálatát, trükközések – a szabályozás ellenére – előfordulnak. Hogy mit érthetünk ez alatt? A már sérült – funkcióját korlátozottan ellátó – szerkezet látszólagos javítását, vagy a gyengébb felépítésű aláfutásgátló alkalmazását.

oldalsó aláfutásgátló

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a fenti videón látható kísérlet az Egyesült Államokban zajlott, ahol jóval kevésbé szigorúak az előírások ezen a téren. Azt azonban világosan látni, hogy milyen súlyos, sőt végzetes eseteket képes okozni (mindössze 35 mérföld/órás sebességnél), ha csupán egy semmiféle védelmet nem nyújtó, üvegszálas aláfutásgátlót szerelnek a pótkocsi oldalára. Ezzel ellenben az oldalsó aláfutásgátló merev szerkezete teljes mértékben megakadályozza a személyautó alácsúszását.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű