Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Biztosítás

Kiderült, mennyivel drágul a kötelező

Mint minden évben, idén is felbukkant a kötelező biztosítások témája, azon belül is a tarifák változása. Túl sok jó hírrel nem szolgálhatunk, tartós áremelkedés várható.

Közzétéve

ekkor

Mint minden évben, idén is felbukkant a kötelező biztosítások témája, azon belül is a tarifák változása. Túl sok jó hírrel nem szolgálhatunk, tartós áremelkedés várható. De mi ennek az oka, és hol állunk biztosítási díjak tekintetében Európa térképén?

Az már nem újdonság, hogy évről-évre bizonyos mértékű emelkedés tapasztalható a kötelező gépjármű biztosítások terén. A verseny még mindig jelentős, így leginkább általánosítva lehet az árváltozásról beszélni, mintsem egy-egy szolgáltatót külön kiemelni. Ami lényeges, hogy az évfordulót követően (ami 2010. január 1. óta a vásárlás napja) mintegy 10-15%-os emelkedésre számíthatunk. 

kötelező

Bár a bónusz besorolás, vagy az éves díj egyösszegben történő rendezése, de akár a jogosítvány megszerzése óta eltelt évek is jó alapot adhatnak némi kedvezménynek, az árak növekedése ezekkel együtt is érezhetővé válik. Ennek okát három fő pontban határozhatjuk meg:

  • növekedett a kárkifizetések összege
  • drágulnak az alkatrészek és a javítási költségek
  • erős a munkaerőhiány a szegmensben

Európa egészét nézve Magyarországon még így is a legolcsóbbak közé tartozik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, kizárólag Romániában és Litvániában alacsonyabbak a díjak. Aki szeretne tájékozódni a részletes hazai árakról és ajánlatokról, azoknak a MABISZ díjkalkulátorát javasoljuk.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű