Csatlakozz hozzánk

Biztosítás

Könnyen ott maradhatunk az úton

Közzétéve

ekkor

MPS Alkatrész

Sajnálatos módon, a közlekedési balesetek több ember életét követelik egy évben, mint a fegyveres konfliktusok, és megközelítik a különböző nem rákos megbetegedésben elhunytak számát is.

Ez a riasztó adat azt jelenti, hogy a közlekedés felelős a világon közel minden ötödik halálos balesetért. Persze a világ nagy, Magyarország pedig hozzá képest kicsit, mi pedig itt élünk, így nézzünk inkább közelebbi, pontosabban honi adatokat. Sajnálatos módon 2010 az utolsó pontos adatforrás-igénylési dátumunk, ekkor a közlekedési balesetek a halálesetek több mint 21 százalékának voltak okai – ezt csak az esések okozta halálesetek szárnyalták túl, ám ez utóbbinak főképp az idősek voltak az áldozatai. Bár az óta a közlekedési baleseti-mutatók mintegy 10 százalékot javultak, de az orvostudomány is fejlődött (ami az egészségügyi halálesetek százalékait faragta le), így idén olyan 20 százalék körül lehet ugyanez a mutató.

A közlekedési balesetek is jól csoportosíthatók a szerint, hogy mi okozza azt (2012-es rendőrségi statisztikai adatok). Az első helyen, 28 százalékos részaránnyal a gyorshajtás áll, ami nem tényleges sebességátlépést, hanem relatív gyorshajtást takar. Tehát a „környezetnek nem megfelelő sebességválasztást”, amibe a sebességhatár túllépése is benne van, de az is, ha egy ködös, esős úton ötvennel haladunk kanyarban. Második helyen az elsőbbségi jog meg nem adása áll 24 százalékkal, majd ezt követően kanyarodási szabályok be nem tartása következik 14 százalékkal. Bár az alkohol mindössze a balesetek alig 10 százalékában játszik szerepet, ám, ezek a balesetek jóval nagyobb eséllyel végződnek halállal, mint egy átlagos karambol vagy megcsúszás.

Mivel sajnálatos módon minden közlekedőt fenyeget egy közlekedési baleset réme (a két keréken vagy gyalog közlekedőket nagyobb eséllyel), ezért érdemes ezekre felkészülnünk. A balesetek nem csak az egészségre károsak, hanem a család pénztárcájára is – ezért érdemes olyan speciális balesetbiztosítást kötni, amely kifejezetten a közlekedési balesetek biztosítására szól- így egy szerencsétlenség esetén nem csak a fellépő kiadásokat tudjuk állni, de még a kiesett munkabér okozta problémákat is kivédhetjük. Ráadásul az Aegonnál ez most rendkívül olcsó: havi 1111 forintért 10 millió forintos keretű közlekedési balesetbiztosítást is köthetünk – amivel még kötelező biztosításunk árát is csökkenthetjük 5 ezer forinttal. Egy haláleset nem csak komoly lelki, hanem anyagi traumával is jár a család számára (főleg ha a kenyérkeresővel történik valami), ezért erre a felelős állampolgár felkészül. A kockázati életbiztosítások egy fajtája baleseti halál, egy még speciálisabb fajtája pedig közlekedési baleset során bekövetkezett halál és tartós rokkantság esetén térít az általunk megjelölt személynek maximum 15 millió forintot. Ez utóbbi esetében nincs kockázati egészségügyi elbírálás, hiszen egészségi állapotunk csak vajmi kevésé befolyásolja azt, hogy mi, vagy legalábbis egészséges jövőnk mekkora eséllyel marad ott az utakon. Ráadásul a havidíja sem olyan magas, mint egy hagyományos életbiztosításnak, így a kisebb keresetűeknek is ideális választás.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű