Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Biztosítás

Mintha egy elefántot ütöttem volna el…

Közzétéve

ekkor

A Siren7 rendszerével megelőzhetjük a vadbaleseteket!

Nagy túlzásnak tűnhet a cím, pedig gondoljunk csak bele…közületek valószínűleg már mindenki látott (szerencsés esetben csak látott és nem élte át személyesen) vadgázolás okozta kárt. Nem újdonság, hogy egy nyúl, vagy fácán is el tudja intézni az autó orrát, szélvédőjét, gyakorlatilag bármit, amit nagyobb sebességnél eltalál. Mennyit nyomnak ezek a szerencsétlen, útra tévedt kisvadak? Mindössze pár kilót. Na de mi van akkor, ha nagyobbal találjuk szembe magunkat?

Ez az, amit senki nem szeretne látni út közben…

Az alábbi, kicsit talán pongyolán magyarra fordított ADAC-táblázattal a napokban találkoztunk és hiába hangzik furcsán a “vadak becsapódási súlya tonnában megadva” felirat, a lényeget szerintem értjük. A fellépő erőhatásokat igyekszik szemléltetni az ábra, 60 km/órás sebesség mellett. 

De mit tehetünk a vadgázolás ellen?

Leginkább próbáljuk megelőzni a bajt! A tesztauto.hu csapata jelenleg a Siren7 vadriasztóját teszteli, amely egy mindössze 50 grammos, kétoldalú ragasztó segítségével könnyen felhelyezhető eszköz, ami 120 decibellel, 300 méteres körben fejti ki hatását.

Ez az apróság nagy segítséget nyújthat!

Mindezeket az adatokat 90 km/órás sebesség mellett is hozza a Siren7. Az eredményeket a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. vizsgálati jegyzőkönyve is alátámasztja – az akusztikai laborban elvégzett mérések itt érhetőek elA Siren7 nem igényel áramforrást, az utastérben pedig semmit nem vehetünk észre a hanghatásból. Autókon és motorokon pedig egyaránt alkalmazható!

(x)

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű