Csatlakozz hozzánk
Halálos Iramban

Biztonság

Így (nem) véd meg a gyalogosvédelmi rendszer

Az irány többnyire jó, de a gyalogosvédelmi rendszereken néhány gyártónak még lenne mit csiszolnia…

Közzétéve

ekkor

Néhány nappal ezelőtt körbeszaladt itthon egy videó, amin egy zebrán átkelő gyalogost gázolt el egy telefonáló sofőr. Sajnos ezen kívül ezer oka van a hasonló eseteknek, legyen szó akár a járművezető, akár a gyalogos szemszögéből vizsgálva. Jogos tehát a kérdés, hogy az emberi tényező mellett mégis milyen modern segédletek igyekeznek megakadályozni ezeket a helyzeteket? Napjainkra már számos modellt elláttak gyalogosvédelmi rendszerekkel, amit a fenti videóban teszteltek is. Az eredményeket elnézve azonban finoman szólva sem bízhatunk vakon a technológiában. 

Az amerikai IIHS több kompakt SUV-t is tesztelt, alacsonyabb, 25 és 37 mérföld/órás sebességeknél, különböző helyzeteket (zebrán átkelő, takarásból kilépő felnőtt gyalogos/gyermek gyalogos) szimulálva. A 11 modellből mindössze négynél értékelték jónak a végeredményt, ötnél további fejlesztéseket javasoltak, a Mitsubishi és a BMW azonban gyatrán teljesített. Az X1 gyakorlatilag esélyt sem adott a gyalogosoknak.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű