Csatlakozz hozzánk

Biztonság

Jelöletlen rendőrautók: ezeket a büntetéseket szabták ki az elmúlt hetekben

Közzétéve

ekkor

A rendőrautó akkor is ott van, amikor nem látjuk – ez egy örökérvényű igazság, de az elmúlt hetekben még inkább azzá vált. A civil rendőrautós ellenőrzési akció és egyben videókampány kendőzetlenül mutatja meg a hazai közlekedési morál problémás pontjait. Amiből aztán van bőven.

fotó: kreszvaltozas.hu

Lehet persze morogni, hogy mindez csak pénzbeszedés, de jobban belegondolva talán pont erre van szükség, hogy őszintén tanulhassanak a közlekedők a hibáikból. Autósok, motorosok, bringások, gyalogosok egyaránt. Ha rendőrautót látunk, az olyasmi, mint amikor a tanár megjelenik az osztályteremben, pillanatokig mindenki a legjobb oldalát mutatja. Aztán ahogy elfordul, ismét lehet rosszalkodni, és vagy lebuknak a renitensek, vagy nem. Csakhogy az utakon szaktanári helyett sokkal csúnyább büntetéseket lehet összeszedni, és ezt sajnos sokszor nem is a rendőrök osztják ki, hanem épp egy szabálytalanság miatt bekövetkező baleset.

Pofátalan(TAN)ítás

Pofátlan(TAN)ítás – ezzel a címmel indított videósorozatot a rendőrség, melyben a civil autókból rajtakapott szabálytalanságokat mutatják be…tanulságos videók.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság jelentése szerint december 31-ig összesen 240 szabálysértést követett intézkedés a jelöletlen rendőrautók közreműködésével.

Mutatjuk a Top 5-öt:

– záróvonal átlépése: 55 eset

– buszsáv jogosulatlan használata: 43 eset

– vezetés közben kézben tartott mobiltelefon: 30 eset

– tilos jelzésen történő áthaladás: 19 eset

– kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása: 12 eset

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű