Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Biztonság

Már hat településen működik a magyar fejlesztésű okoszebra (videóval)

Közzétéve

ekkor

A SafeXOne egy magyar fejlesztésű, a gyalogosátkelőhelyek biztonságosabbá tételét szolgáló gyalogosvédelmi rendszer. Mozgásérzékelő szenzorokkal észleli az úttesten áthaladni szándékozó gyalogosokat, és az autósok figyelmét sárga fényjelzéssel hívja fel. Szürkületben és sötétben lézerfényt is bevet, a gyalogos védelmére, mutatva az autósoknak a gyalogos mozgását – a zebra területén az úttest síkja felett létrehoznak egy lézeres fénysíkot, amely egyértelművé teszi a gyalogos mozgásának a sebességét és az irányát.

A járművezetők a szokatlan és jól látható fényhatást biztonságos távolságból észlelik, így fel tudnak készülni és meg tudnak állni a zebra előtt. A SafeXOne rendszerrel védett zebrákon a telepítés óta nem történt baleset. Eddig Herceghalom, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Sződ, Várpalota és Veszprém döntött a rendszer telepítéséről.

A SafeXOne telepítéséhez nincs szükség az útburkolat megbontására. Működéséhez hálózati tápellátásra sincs szükség, napelemeinek segítségével 2 hét felhős idő esetén is működőképes marad. Minden telepített rendszer mobil kommunikációt (3G/4G) használva folyamatosan információt küld a diszpécser központba, így valós időben látják az eszközök állapotát, beleértve az átkelési adatokat is. Az utóbbi információt a alkalmazók is nyomonkövethetik egy okostelefon alkalmazással, amellyel valós időben követhető a rendszer működése.

kreszvaltozas.hu

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű