Csatlakozz hozzánk

Biztonság

Több baleset az utakon – sok a veszélyes útszakasz

Közzétéve

ekkor

A KSH által készített interaktív statisztika ijesztő képet fest a hazai utakon uralkodó állapotokról – legalábbis ami a baleseteket illeti.

Az évtized elejéhez képest több a baleset, csak 2018-ban közel 17 ezer személyi sérüléssel is járt. A problémát csak tetézi az egyre növekvő forgalom, illetve a biztonsági öv használatának mellőzése. Jelentős továbbá az ittasan okozott balesetek száma is. Az év legveszélyesebb hónapjai nyárra tehetőek, napokra bontva pedig a pénteki csúcsforgalom a legrizikósabb időszak.

több a baleset

Romlottak a hazai baleseti statisztikák

Bár a kétezres évek közepe óta nagyjából felére csökkent a halálos balesetek száma, a 2013-as évtől ismételten emelkedni kezdett a sajnálatos mutató. A hazai úthálózat legrosszabb statisztikáit az M2-es, valamint az 51-es és az 52-es utak adják. De a 4-es és a 44-es egyes szakaszai is kiemelten veszélyesek.

Téli átállás – csütörtökig jelentős ellenőrzések

A rendőrség csütörtökig fokozott ellenőrzést végez az autópályákon, valamint a főutakon. A teherautókon, buszokon, személyautókon egyaránt vizsgálják téli felkészültség mértékét. Az ellenőrzés magába foglalja többek között a téli gumik állapotának, a folyadékhasználatoknak-ablaktörlőknek, világítóberendezéseknek, valamint a fényvisszaverő mellény meglétének vizsgálatát. A sofőrök tájékoztató anyagot is kapnak a hatóságoktól.

A KSH teljes statisztikája itt érhető el!

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű