Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Elektromos Autó

Bővül a hazai töltőhálózat

Közzétéve

ekkor

Az MVM Mobiliti Kft. és a Magyar Közút tervezi az elektromos töltőhálózat továbbfejlesztését.

Magyarországon három évvel ezelőtt 108 nyilvános töltőoszlop szolgálta az elektromos autókat használókat, ma 1320 töltő üzemel 183 városunkban. A legtöbb töltőoszlop, csaknem 500 Budapesten található, ezek egyben a legtöbbet használt töltők. A fővárost követi Győr és Kecskemét 39, illetve 37 töltővel. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint a nyilvános elektromos töltőállomásokon tavaly 7,1 gigawattóra (GWh) energiát használtak fel az autósok, az energiamennyiséget 708 579 töltés adta.

töltőhálózat

A 2019-es adatokhoz viszonyítva 25 százalékkal nőtt a töltések száma, és 30 százalékkal a töltésekre fordított energia mennyisége. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a töltőhálózat bővítését tervezi, mert az adatok azt mutatják, hogy egy dinamikusan fejlődő területről van szó. A vállalat a sajtóközleményében ismertette, hogy az MVM-mel közösen a céljuk az országosan egységes elektromosgépjármű-töltési hálózat és az annak működését célzó elszámolási, fizetési rendszer kialakítása és üzemeltetése.

kreszvaltozas.hu

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
FANTIC E-BIKE

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
Volvo 300×250
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű