Csatlakozz hozzánk
Ohropax 800x

Elektromos Autó

A Honda csatlakozott az EV-ELOCITY energiagazdálkodási konzorciumhoz

Honda Power Managerek demonstrálják a következő generációs energiaszabályozók előnyeit az Egyesült Királyságban

Közzétéve

ekkor

A Honda csatlakozott az – Egyesült Királyság vezette – EV-ELOCITY energiagazdálkodási konzorciumhoz.
A projekt a hatékony energiafelhasználás előnyeit kívánja bemutatni a vállalkozások és az elektromos autók üzemeltetői számára a Honda által fejlesztett Power Manager segítségével.
Az EV-ELOCITY program költségvetése eléri a 7 millió angol fontot.

A Honda Motor Europe bejelentette, hogy ultramodern Power Manager berendezéseket biztosít az Egyesült Királyságban útjára indított EV-ELOCITY kezdeményezéshez. A projekt célja, hogy megismertesse az embereket a V2G (Vehicle-to-Grid) technológiával, melynek lényege, hogy a villanyautók energiát tölthetnek fel a közüzemi hálózatra. Ez a megoldás – miként az Egyesült Királyság különféle pontjain szervezett bemutatók is bizonyítják majd – az elektromos energia tárolását, használatát és megosztását egyaránt hatékonyabbá teszi, tehát környezetvédelmi és pénzügyi szempontból is roppant kedvező hatásai vannak.

Az EV-ELOCITY program jelentős kormányzati támogatást élvez a szigetországban, az Innovate UK nem kevesebb, mint 7 millió angol fontot biztosít végrehajtásához. A jelenlegi projekt 2018-tól 2021-ig tart, s remélhetőleg számos olyan életképes üzleti modellt hív életre, ami elősegíti az elektromos autók piacának fejlődését, egyszersmind támogatást nyújt azon fogyasztóknak, cégeknek és infrastruktúraszolgáltatóknak, melyek profitálhatnak az energia hatékonyabb tárolásából.

Az energiapiac átalakulása

A megújuló forrásokon alapuló energiatermelés kapacitása évről évre nő az Egyesült Királyságban, jelenleg azonban nincs lehetőség a többletenergia tárolására. Erre nyújthatnak megoldást az elektromos járművek, hiszen a V2G révén bekapcsolódhatnak a közüzemi hálózat működésébe és hatékonyabbá, kiegyensúlyozottabbá tehetik a rendszert. Túltermelésnél az áram az EV-k akkumulátoraiba kerül, ahonnan szükség esetén.

MentésMentés

MentésMentés

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
Ohropax

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 6812719225 Feed will not update.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű