Csatlakozz hozzánk

Elektromos Autó

Jövőbe repítenek a Honda Xcelerator start-up projektjei

Közösen mutatja be legújabb, mobilitást megváltoztatni képes technikai fejlesztéseit a Honda Xcelerator és hat start-up partnere a 2018-as CES szakkiállításon.

Közzétéve

ekkor

Az innovációk az autonóm, illetve hálózatba kapcsolt okosjárművek területén születtek és egytől egyig roppant ígéretesek. A CES 2018 egyik legfőbb eseménye a Global Innovator Showcase névre keresztelt bemutató, ahol a Honda mellett partnerei is nagyközönség elé lépnek, beleértve a BRAIQ, a DeepMapet, a DynaOpticst, az EXO Technologiest, a Tactual Labst és a WayRayt is.

 

A Honda Xcelerator a Szilícium-völgyben található Honda Innovations részlegeként működik, feladata, hogy új technológiákat, illetve üzleti modelleket kutasson fel. A Honda Xcelerator célja, hogy elősegítse a start-up cégek munkáját, azaz felgyorsítsa a prototípusok elkészítését, egyszersmind megfelelő fejlesztői környezetet és mentorokat biztosítson a vállalkozók számára. A Honda Xcelerator több területen is képviselteti magát, munkatársai egyebek mellett a mesterséges intelligenciára, a hálózatba kapcsolt járművekre, az energiagazdálkodásra, a felhasználói felületekre, az ipari fejlesztésekre, a személyes mobilitásra és a robotikára fókuszálnak.

 

– Az Xcelerator-partnerekkel olyan új technológiákat fedezhetünk fel, amelyek jelentősen megváltoztathatják, illetve hatékonyabbá tehetik a Honda jövőbeni termékeit és szolgáltatásait, ugyanakkor új üzleti lehetőségeket teremtenek – mondta a Honda Innovations elnök-vezérigazgatója, Nick Sugimoto. – Az innovációs cégek szakemberei a 2018-as CES szakkiállításon oszthatják meg velünk gondolataikat – fűzte hozzá.

 

A múlt hónapban a Honda bejelentette, hogy Detroitra, Európára, Japánra és Kínára is kiterjeszti az Xcelerator programot. A Honda több központot is fenntart, hogy segítse a különféle régiókban dolgozó fejlesztőket. Bostonban a MassChallenge, Tel Aviv-ban a Drive, Jeruzsálemben pedig a közösségi finanszírozású OurCrowd támogatja az innovációkat.

A Honda által szervezett Global Innovator Showcase bemutatón az alábbi hat partnercég vesz rész

BRAIQ: Az Adaptív Sebességrögzítő (ACC) nyújtotta élmény személyre szabása

A New York-i székhelyű BRAIQ összehangolja a mesterséges intelligenciát az emberi igényekkel, hogy az autonóm járművek vezetési stílusa megfeleljen a felhasználói elvárásoknak. A BRAIQ rendszerével felszerelt modellek – a már létező belső szenzorok révén – biometrikus adatokat gyűjtenek az utasok menetkomfortjáról, továbbá az autó működéséről, közöttük a gyorsításról, fékezésről, kormányzásról stb. Az információk biztonságos tárolása és feldolgozása a felhőben történik, ami tulajdonképpen érzelmi intelligenciával egészíti ki a mesterséges intelligenciát. A Honda Xcelerator és a BRAIQ célja, hogy személyre szabja az Adaptív Sebességrögzítő (ACC) nyújtotta élményt, fokozva a menetkomfort és a felhasználók autonóm járművekbe vetett bizalmát.

 

DeepMap: Térképszolgáltatások autonóm járművek számára

A DeepMap nagy felbontású térképekkel és valós idejű helymeghatározással segíti az autonóm járművek működését. A cég a kaliforniai Palo Alto-ban található, fő tevékenységként felhőalapú, háromdimenziós, nagy felbontású térképeket készítenek és biztosítanak 4-es és 5-ös szintű autonóm járműveknek. Technikájuk rendkívül nagy értéket képvisel, ugyanis autonóm járművek szenzorainak adatait elemzik, nem pedig irányított flottákét. További előnye, hogy a szenzorok helyzete eltérő, így a helymeghatározást nem zavarhatják szenzorhibák és kedvezőtlen időjárási, illetve útviszonyok. A DeepMap és a Honda Xcelerator közös munkájával a jövőben jelentősen biztonságosabbá válhat a közlekedés.

DynaOptics: Szabad térformájú optikák a közlekedésbiztonságért

A szingapúri DynaOptics a szabad térformájú optikák előnyeit kihasználva fokozza az autonóm járművek helyzetfelismerő képességét, ezáltal a menetbiztonságot. A DynaOptics különféle feladatokhoz igazítható lencséi fényérzékenység, képminőség és rajzolat terén egyaránt jobban teljesítenek, mint a hagyományos optikai egységek (akár 50 százalékkal is). A Honda Xcelerator és DynaOptics együttműködése első sorban a szenzorkamerák fényérzékenységének javítására irányul, hogy a menetbiztonsági eszközök minél gyorsabban érzékelhessék és azonosíthassák a tereptárgyakat.

EXO Technologies: Nagy pontosságú, GPS-es helymeghatározás

Az EXO Technologies nagy pontosságú, alacsony árú GPS-ekkel teszi hatékonyabbá a Smart Mobility rendszereket. A Tel Aviv-i társaság legfőbb szándéka, hogy fejlessze az autós, kereszteződésről kereszteződésre irányító navigációs rendszereket, és precíz helymeghatározással tegye hatékonyabbá a hálózatba kapcsolt és az autonóm járműveket. A Honda Xcelerator és az EXO szakemberei vállvetve dolgoznak a GPS-es helymeghatározás pontosabbá tételén, méghozzá anélkül, hogy további hardvereket vagy tájékozódást segítő földi objektumokat alkalmaznának.

Tactual Labs: Valós idejű, emberi testtartást figyelő rendszer

Tactual Labs valós idejű, emberi testtartást figyelő rendszerekkel egészíti ki a különféle felhasználói felületeket. A vállalkozást a University of Toronto – ember-számítógép kapcsolatait vizsgáló – kutatói hozták létre. A Tactual PRISM™ névre keresztelt eszköz felismeri az emberi alakokat és látja az emberi akciókat, illetve reakciókat. Ezzel együtt vezérlőszoftvere képes digitális, 3D-s formában „újraalkotni” a megfigyelt emberi kezet és testet. A Tactual Labs és a Honda Xcelerator közös célja, hogy új, fejlett felhasználói felületeket hozzanak létre, amelyek könnyebben felismerik az emberi szándékokat. A Tactual műszaki megoldásai jelentősen fokozhatják az autóvezetők és a motorosok kényelmét, valamint biztonságát, hiszen olyan adatbeviteli rendszerek születhetnek, amelyek a kormány elengedése nélkül kezelhetők.

WayRay: Holografikus, AR-alapú navigáció hálózatba kapcsolt és autonóm járművekhez

A svájci WayRay holografikus, kiterjesztett valóságon (AR) alapuló navigációs rendszereket fejleszt hálózatba kapcsolt és autonóm járművekhez. A WayRay innovatív, holografikus optikai eszközei fényévekkel fejlettebbek a hagyományos, tükörre és lencsére épülő berendezéseknél, így ultraprecíz, nagy felbontású képet vetítenek a vezető elé. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető mindig az útra koncentráljon, tehát biztonságosabbá teszi az utazásokat. A rendszer kiterjesztett valóságot használ a POI-k és a valós idejű figyelmeztetések (pl. akadályokra, gyalogosokra) megjelenítésére. A Honda Xcelerator és a WayRay miniatűr, kiterjesztett valóságot megjelenítő head up display (HUD) rendszereken dolgoznak, amelyek kisebb autókban is használhatók és hatékonyabbak, mint napjaink hasonló eszközei.

 

A Honda Xcelerator egyedi, újító hatású technikai fejlesztőket keres, akiknek segít elkészíteni a prototípusokat, illetve lehetőséget biztosít, hogy a Honda fejlesztőcsapataiban dolgozhassanak. Az innovációs cégek szakemberei 2018. január 9. és 12 között, a 2018-as CES szakkiállításon (LVCC, Északi pavilon, 7923. kiállítói terület) találkozhatnak a Honda Xcelerator képviselőivel.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű