Csatlakozz hozzánk
Ohropax 800x

Elektromos Autó

Tesla Roadster az ürben

Nap körüli pályára állt a Tesla legelső Roadstere. Élőben megnézhetitek épp merre jár

Közzétéve

ekkor

Elon Musk tavaly december elején twittelt egy eszement ötletet, miszerint az űrbe küldené az első Roadsterét. Akkor mindenki úgy gondolta, hogy csak viccel. Hát nem viccelt! Két hónap leforgása alatt valósággá vált és tegnap kilőtték a legelső Tesla Roadstert az űrbe.

Ha kíváncsi vagy épp merre jár, mit lát az űr Tesla pilótája kattints a fenti videóra, amely élőben sugározza az űrtesla képét!

Az indítás előtt még mindenki nagyon aggódott, mivel a hordozórakétának ez volt az első útja, még maga Elon Musk és a SpaceX csapata is arra számított, hogy már a fellövés pillanatában felrobban az egész. A CNN készített egy interjút Elon Muskkal, amiben arról beszéltek, hogy maga Musk sem lát túl sok esélyt a rakéta sikeres kilövésére. Mivel túl nagyok a terhelések, plussz a gyorsítórakéták leválását elősegítő mechanikát sem próbálták ki élesben…

A Falcon Heavy

A Space Exploration Technologies (SpaceX) nehéz rakétája. A rakéta mindkét fokozata folyékony oxigént és rakéta minőségű (RP-1) kerozint használ üzemanyagként. A rakéta 63,8 tonnányi terhet tud alacsony Föld körüli pályára állítani, vagy 26,7 tonnányi terhet geostacionárius transzfer pályára.

21:45-kor elindult a kilövés és elemelkedett a rakéta a kilövő állásról, amely a várakozásokkal ellentétben nem robbant fel!

21:47-kor a két gyorsító rakéta rendben levált, ami 21:53-kor sikeresen landolt az erre pontosan kijelölt leszálóhelyen.

21:49-kor pedig levált az orrkúp két fele is. Most már az űrben Elon Musk meggypiros Tesla Roadstere.

22:30-kor Elon twittelt egy kis helyzetjelentést, amiben az állt, hogy a felső fokozat, ami a Tesla-t tolja az űrben, rendben van. Hajtóműve sikeresen újra indult és 7000 kilométeres magasságba emelte a kocsit. A következő öt órában áthalad a Van Allen övön, majd egy utolsó hajtómű indítással a Nap körüli pályára áll a Tesla.

 

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
Ohropax

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 6812719225 Feed will not update.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű