Csatlakozz hozzánk
Ohropax 800x

Elektromos Autó

A TOYOTA bemutatta a világ első etanollal is működő hibridjét

A brazíliai Sao Paulóban megrendezett eseményen mutatta be a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota a világ első, etanollal is működő hibrid autójának (Hibrid FFV) prototípusát.

Közzétéve

ekkor

A bemutatón az állam kormányzója mellett a helyi egyetemek vezetői és a cukornádipari szövetség (UNICA) képviselői is megjelentek. A prototípus praktikusan egyesíti egy rugalmas üzemanyag-felhasználású, azaz benzinnel és etanollal egyaránt működő hajtás (FFV) és a Toyota híres benzines-elektromos hibrid rendszerének előnyeit.

A környezetbarát, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban káros-anyag kibocsátás mentes, tisztán elektromos üzemű közlekedést lehetővé tévő hibrid elektromos technológiát 20 évvel ezelőtt világhódító útjára indító Toyota, azért alkotta meg a Hibrid FFV új hajtásláncát, hogy Brazíliában is népszerűvé válhassanak a CO₂-kibocsátást hatékonyan csökkentő hibrid járművek. Egy Hibrid FFV több szempontból is ideális a CO₂-kibocsátás mérséklésére, hiszen a hibrid hajtás már önmagában is garancia a csekély üzemanyag-fogyasztásra és emisszióra, ráadásul a növényi alapanyagú etanol 100 százalékban megújuló energiaforrásnak számít. A prototípus alapjául a Toyota Prius szolgál, ami iránt egyre több brazil vásárló érdeklődik.

A Toyota erre irányuló kutatásai már a kezdetektől fogva azt mutatják, hogy a Hibrid FFV komoly előnyökkel bír a standard FFV-hez képest; még akkor is, ha a CO₂-kibocsátást nem vegyes (benzines/etanolos) hajtás, hanem tisztán cukornád-alapú etanolos (E100) hajtás mellett vizsgáljuk.A Hibrid FFV kifejlesztése jól példázza, hogy a Toyota milyen elkötelezetten törekszik „Környezetvédelmi Kihívás 2050” tervének megvalósítására, aminek értelmében a vállalat 2050-re a 2010-es értékhez képest 90 százalékkal kívánja csökkenteni járművei CO₂-kibocsátását. A terv másik célkitűzése a CO₂-kibocsátás teljes kiiktatása a jármű életciklusából, beleértve a felhasznált anyagokat, alkatrészeket és a gyártási folyamatokat. A Toyota azt tervezi, hogy 2030-ra 5,5 millió fölé emeli a világszerte értékesített elektromos hajtású autók számát.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Toyota Brazília mérnökei és a japán szakemberek szoros együttműködésével született meg a világ legtisztább üzemű hibrid autója. Ez az innováció ékes bizonyítéka annak, hogy a Toyota hasznosan járul hozzá egy új, mobilitáson alapuló társadalom kialakulásához.”– fogalmaz nyilatkozta Steve St. Angelo, a Toyota latin-amerikai és karibi régiókat irányító vezérigazgatója és a Toyota Brazília elnöke.

 

A Hibrid FFV piaci bevezetése érdekében a Toyota most közúti teszteket végez a prototípussal, adatokat gyűjtve a rendszer megbízható működéséről és a hajtáslánc valós teljesítményéről.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
Ohropax

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 6812719225 Feed will not update.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű