Csatlakozz hozzánk

Elektromos Autó

A TOYOTA bemutatta a világ első etanollal is működő hibridjét

A brazíliai Sao Paulóban megrendezett eseményen mutatta be a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota a világ első, etanollal is működő hibrid autójának (Hibrid FFV) prototípusát.

Közzétéve

ekkor

A bemutatón az állam kormányzója mellett a helyi egyetemek vezetői és a cukornádipari szövetség (UNICA) képviselői is megjelentek. A prototípus praktikusan egyesíti egy rugalmas üzemanyag-felhasználású, azaz benzinnel és etanollal egyaránt működő hajtás (FFV) és a Toyota híres benzines-elektromos hibrid rendszerének előnyeit.

A környezetbarát, a városi közlekedés során akár 50-70%-ban káros-anyag kibocsátás mentes, tisztán elektromos üzemű közlekedést lehetővé tévő hibrid elektromos technológiát 20 évvel ezelőtt világhódító útjára indító Toyota, azért alkotta meg a Hibrid FFV új hajtásláncát, hogy Brazíliában is népszerűvé válhassanak a CO₂-kibocsátást hatékonyan csökkentő hibrid járművek. Egy Hibrid FFV több szempontból is ideális a CO₂-kibocsátás mérséklésére, hiszen a hibrid hajtás már önmagában is garancia a csekély üzemanyag-fogyasztásra és emisszióra, ráadásul a növényi alapanyagú etanol 100 százalékban megújuló energiaforrásnak számít. A prototípus alapjául a Toyota Prius szolgál, ami iránt egyre több brazil vásárló érdeklődik.

A Toyota erre irányuló kutatásai már a kezdetektől fogva azt mutatják, hogy a Hibrid FFV komoly előnyökkel bír a standard FFV-hez képest; még akkor is, ha a CO₂-kibocsátást nem vegyes (benzines/etanolos) hajtás, hanem tisztán cukornád-alapú etanolos (E100) hajtás mellett vizsgáljuk.A Hibrid FFV kifejlesztése jól példázza, hogy a Toyota milyen elkötelezetten törekszik „Környezetvédelmi Kihívás 2050” tervének megvalósítására, aminek értelmében a vállalat 2050-re a 2010-es értékhez képest 90 százalékkal kívánja csökkenteni járművei CO₂-kibocsátását. A terv másik célkitűzése a CO₂-kibocsátás teljes kiiktatása a jármű életciklusából, beleértve a felhasznált anyagokat, alkatrészeket és a gyártási folyamatokat. A Toyota azt tervezi, hogy 2030-ra 5,5 millió fölé emeli a világszerte értékesített elektromos hajtású autók számát.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Toyota Brazília mérnökei és a japán szakemberek szoros együttműködésével született meg a világ legtisztább üzemű hibrid autója. Ez az innováció ékes bizonyítéka annak, hogy a Toyota hasznosan járul hozzá egy új, mobilitáson alapuló társadalom kialakulásához.”– fogalmaz nyilatkozta Steve St. Angelo, a Toyota latin-amerikai és karibi régiókat irányító vezérigazgatója és a Toyota Brazília elnöke.

 

A Hibrid FFV piaci bevezetése érdekében a Toyota most közúti teszteket végez a prototípussal, adatokat gyűjtve a rendszer megbízható működéséről és a hajtáslánc valós teljesítményéről.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű