Csatlakozz hozzánk

Magazin

Ausztriába mész? Akkor jobban teszed, ha mindent átnézel a verdán!

Az osztrák rendőrök úgy tűnik, nem szeretik a magyarokat

Közzétéve

ekkor

Good Year téli gumi

Hiába motorral, autóval, vagy kis teherrel mész, egyre megy. Mindent figyelnek, de főleg a magyar rendszámtáblát…

Mostanában nagyon sokat hallani, hogy már a legkisebb szabálytalanságért, vagy műszaki problémáért hatalmas pénzbírsággal sújtanak, vagy akár ott helyben leveszik a rendszámtáblát, és elveszik a forgalmit az osztrák rendőrök.
Nem kitaláció, bármikor megállíthatnak az autópályán, és lekísérhetnek egy ellenőrző pontra, ahol egy gyors műszaki vizsgát végezhetnek az autódon, még akkor is, ha éppen egy hete gurultál ki vele a műszakiról.

Hiába ment itthon át a műszakin, és hiába hiszed, hogy az autódnak semmi baja, ha ők hibát találnak, nincs apelláta!

Van akit már a határon kivesznek a sorból és „leműszakiztatják”, jobb esetben visszafordulhat, ha peche van, hívnia kell valakit aki elszállítja a járművét.

Ha nem működik valami megfelelően, például éppen kiégett az egyik izzód, már kapod is a helyszíni bírságot.
Felverődött egy kavics a szélvédődre út közben? Ráadásul nem is a te oldaladon, és alig látszik? El sem tudsz menni megcsináltatni, mert már veszik is el a forgalmid.
Nem beszéled a nyelvet? Még rosszabbul jársz… 🙁

Pár érdekesség a járművezetők beszámolóiból:

„Előzés után rögtön rámstartoltak, és két dologért büntettek meg: (1)nem tartottam be a követési távot, és rám varrtak egy (2)gyorshajtást. Pedig csak megelőztem egy autót, aki lassabban ment a kelleténél. 30 euró.”

„Kisteherautó sofőrként állandóan kontrollba terelnek. A “kisműszaki” után ellenőrzik, hogy minden megfelelően van-e rögzítve. Egy vonófej terheléses vizsgálaton könnyen el lehet bukni, mert Magyarországon nincs lehetőség rá, hogy utazás előtt leellenőrizhesd. Egy minimális eltérést, mint 1-2 kilót, pedig nem érez annyira meg az ember. Régen voltak türelmi zónák, mára már megszüntették. Csak úgy dobálják a 200 eurós büntetéseket.”

„A rendőrök félreállítottak és mivel nem tudtak semmibe belekötni, elkezdte az egyik kapargálni az apró rozsdafoltot az autómon. Elment, hozott egy csavarhúzót, és belevágta. Nem hittem a szememnek.”

„ A határnál várakozva láttam, hogy egy parkoló tele volt félreállított, éppen ellenőrzött, vagy ellenőrzésre váró autókkal. Csak román, és magyar rendszámos autókkal…”

„ Mivel évek óta járok át, szokás szerint vettem egy éves matricát (80 euró), és bedobtam a kocsiba, valamiért kiment a fejemből, hogy azonnal felragasszam. Pár percre rá, már mellettem volt az autópálya rendőrség, és megbüntettek 200 euróra.”

Fórumokon olvasható motoros sztorik:

“Civil motorokkal direkt versenyre buzdítják a motorosokat, hogy utána gyorshajtásért megbüntethessék őket.”

“Két német, és 3 osztrák motorosból álló csapat az osztrák Alpokban nem tartotta be a „jobbra tartást”, magyarul levágták a kanyart, és 3 hétre rá a német motorosok kaptak 1-1 csekket. Az osztrákok nem.”

Mi ez, ha nem előítélet?

“Hiába a zajszintmérés (azt úgysem végeznek a helyszínen), ha a rendőr az mondja hangos a kipufogód, akkor meg fog büntetni.”

Sok szabály van, sok mindent be kell tartani, nincs is ezzel gond, az utakon a vezető is jól jár, ha jó műszaki állapotban közlekedik a forgalomban.
Csak annyit tudok ajánlani, hogy figyeljetek mindenre, ami kötelező! Az érvényes eü csomag, a műbizonylatok, a megfelelő jelzéssel ellátott alkatrészek, a fényvisszaverő mellény, a csomagok biztonságos és szabályos lekötözése, a motornál a megfelelően döntött rendszám, a megfelelő gumik, az izzók, a rendszámtábla pilács, hogy tiszta legyen, a hólánc (amikor az elő van írva) satöbbi, satöbbi.

Érdekességképpen megjegyezném, hogy a magyar műszaki vizsgabizonyítvány az egész világon érvényes, és a sokoldalú vizsgarendünket anno több ország, köztük Ausztria is tőlünk vette át.

Viszont ha már itt tartunk, az osztrákok nálunk miért ilyen őrült módon száguldoznak, és miért okoznak ennyi balesetet (81-es “halálút”)?

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HIRDETÉS
Good Year téli gumi

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű