Csatlakozz hozzánk

Magazin

Egy legenda újjászületett: BMW 530 MLE

Közzétéve

ekkor

Köztudott, hogy a BMW kiemelt figyelmet fordít örökségeinek felkutatására, restaurálására. Majd – legnagyobb örömünkre – ezeknek végeredményét meg is osztják a nagyvilággal.

Nem volt ez másképp mostanság sem, amikor egy 70-es évekből származó 530 MLE-t újítottak fel. Minden részletre kiterjedő alapossággal! A történet pikantériája, hogy a 100-as sorszámú, Peter Kaye-Eddie garázsában pihenő BMW Dél-Afrikából származik, és ez az egyetlen ismert közúti példány, ami fennmaradt az utókorra. A „közúti” kifejezésre itt valóban szükség van, ugyanis az MLE rövidítés a „Motorsport Limited Edition”-t takarja. Így az sem meglepő, hogy a szériát leginkább pályára szánták.

A hetvenes évek közepétől egészen a nyolcvanas évek derekáig számos versenyen mutatta meg tudását a Modified Production sorozatban. Ebben a sorozatgyártásban lévő, átalakított gépek vehettek részt.

A fotókon is látható „szelidített” példány viszont nem ezek közé tartozott, ettől függetlenül utcai változatként sem kellett szégyenkeznie az erejét illetően. A háromliteres, soros hathengeressel szerelt, 196 lóerős BMW 530 MLE 277 Nm csúcsnyomatékkal és 208 km/órás végsebességgel bír.

A különleges, ám erőteljesen hiányos állapotban lévő modell felújítását végül a dél-afrikai Custom Restorations csapata vállalta el. Méghozzá azon szakemberekkel együttműködve, akik a fejlesztésben és a gyártásban is részt vettek évtizedekkel ezelőtt.

Mivel 1976-77 között mindössze 227 példányt építettek belőle, ezért igen alacsony a valószínűsége, hogy a közeljövőben még egy ehhez hasonló garázslelet felbukkanjon a típusból.

fotók: BMW Press

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű