Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Hírek

A hó fogságában 2. rész

Megbénult az egész ország a tél utolsó erőlködésétől. Elakadt autók, hóátfúvások és fagy közeli hőmérséklet mindenhol. Valószínűleg senkinek sem fog hiányozni a tél. Kolléganőnk, Kristóf Nóri egy olyan csapattal töltötte az éjszakát, akik elakadtak az M1-es autópályán. Most folytatódik a történet.

Közzétéve

ekkor

Éjszaka – ébredés

DeAgostini vw

Jó reggelt! Nos, Holle anyó kedves volt hozzánk, de ő volt az egyetlen. Egy fárasztó, kényelmetlen, hideg és zűrös éjszakán vagyunk túl. Tegnap este verbuválódott kis havas családunk elgyötörten, de a körülményekhez képest jókedvűen ébredt. Ha ezt ébredésnek nevezhetjük. Tegnap hajnalban, 2 óra körül csendesedett el az étterem. A létező összes széket, asztalt, párnát, asztalterítőt, pokrócot, kabátot és sapkát mozgósítottuk, némi pihenés reményében több-kevesebb sikerrel. A szél ismét megtréfált bennünket. Az ablakok szigetelését váratlanul érte a rájuk támadó erő, így nem is küzdöttek ellene. Sapkában és télikabátban hajtottuk álomra fejünket, a kellemesen duruzsoló Nóta Tv mellett. A horkolással tarkított éjszaka kevés pihenést hozott, azonban sikerült átlendítenie minket a holtponton. Reggel fél 6-ra újra éledt a csapat, és aktív internetezéssel és telefonálgatással kezdte a napot. Aggódó szülők, barátok, sorstársak az ország különböző pontjairól. Majd levonjuk a konzekvenciát, információ első kézből csak a Facebookról. A nap első sokkoló híre – éhgyomorra – március 18-ig a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság megtiltotta a közlekedést. Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Így inkább nevetünk. Egészen addig, amíg meg nem nézzük az első Híradót, amely képekkel is alátámasztja, hogy valóban semmi esélyünk a kijutásra. Közben jönnek-mennek a látogatók, és a rosszabbnál rosszabb hírek. Lehet, hogy tényleg nem megyünk sehova?!

Nem is tudtam, hogy így is lehet aludni!

Reggel

A reggeli forró tea után – konstatálva, hogy közel 24 órája vagyunk talpon – elkezdjük tervezni a napot. Úgysem terveztünk még úgy, hogy nem volt mit tervezni. Ez az igazi kihívás. Mivel töltsünk el egy napot (remélhetőleg tényleg egyet) a semmi közepén, a hó fogságában, idegenekkel összezárva? Nincs mese, elő a síruhákkal: innen ki kell menni. Rövid felfedező túra Ács csodálatos hóval fedett, jéggé fagyott, teljesen üres útjain. Most ez is tetszik, annak ellenére, hogy tetőcserepeket repít a szél a fejünk fölött, miközben szó szerint arcunkra fagy a mosoly. Március 15-e alkalmából és a rendkívüli hóhelyzetre való tekintettel minden zárva, így utunkat ismét „otthonunk” felé vesszük. Arcunkra tagadhatatlanul kiül a fáradtság, így eljött a smink ideje (persze a fiúk ezt kihagyták, ők inkább egy laza TopGear válogatást néznek). 

Így festett Ács reggel

Indul a nap

Indul az irodai munka. Mert nekünk az is van. Az étterem egy csendes szegletében – szétszedve ágyainkat – összeült egy ügyvéd, egy IT-s, egy virágkötő, egy üzletfejlesztési igazgató, egy termékmenedzser, egy pénzügyi- és egy kommunikációs szakember. Miközben azon gondolkozunk, hogy milyen céget alapítsunk szakembereinkből, a híreket folyamatosan közvetíti a tévé, mely újdonságokkal nem szolgál, viszont minden alkalommal elcsendesíti a csapatot. 5 perc néma csend, majd zsibog tovább enyhe felháborodással a kis család. Időközben feltűnik, hogy eltűnt az időközben… nem megy az idő. Ellenben nem létező időnket hasznosan, sefteléssel ütjük el. Széles a termékskála, de a legnépszerűbb a különböző típusú telefonok töltője. Kínálatban verhetetlenek vagyunk, így sokan látogatnak minket újonnan kialakított irodánkban. Néha fel-felcsendül az ominózus mondat: „ne igyunk, mert mindjárt indulni kell!”… ma, holnap, holnapután? A választ személyesen a polgármester adta meg nekünk az imént; délután 5 óráig szabad foglalkozás van, mert addigra hozzák rendbe (ismét csak remélhetőleg) az utakat. Az megint más kérdés, hogy ha mindannyian egyszerre elindulunk, hány másodpercen belül találjuk majd magunkat ismét hasonló helyzetben?! Addig is, kitaláljuk mi legyen az ebéd, és közben megszervezzük az 1. ácsi hóember építő versenyt, valamint a vendéglő jéggé fagyott teraszán a formabontó zsemlye curling oktatást. A nevezéseket várjuk, képes beszámolóval később jelentkezünk.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
FANTIC E-BIKE

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
Volvo 300×250
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű