Csatlakozz hozzánk

Hírek

Akarsz egy saját VelociRaptort?

92 milláért már a tied lehet 😉

Közzétéve

ekkor

Good Year téli gumi

A Fordok tuningolására specializálódott amerikai Hennessey cég elkezdte a gyártását a hatalmas hatkerekű terepjáró pickupnak, a Hennessey VelociRaptor 6×6 modellnek. Az autó a Ford F-150 Raptoron alapul, amit több éven át fejlesztettek, s végül egy harmadik tengellyel gyarapodott. Mind a  három tengelyhez tartozik önzáró differenciálmű, új rugókat, 20 colos felniket és faja terepgumikat kapott. Robusztus, stramm, és brutális kinézete lett.

A Ford az 5,3 méter hosszú autóba egy 3,5 literes V6-os Ecoboost turbómotort pakolt, hiszen kell erő ami megmozdítja ezt a nagy dögöt.  A tuningcég se tétlenkedett, a wastegate szelep és az új szívó- és kipufogórendszer, valamint a módosított motorvezérlő elektronika jóvoltából a motor már 602 lóerővel büszkélkedhet, nyomatéka pedig eléri a 843 Nm-t. Ennek köszönhetően a majd 3 tonnás monstrum 5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

Limitált számban, azaz az 50 példányban készülő Hennessey VelociRaptor 6×6-ot 349 ezer dollárért, tehát 92 millió magyar pénzért lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

komment

HIRDETÉS
Good Year téli gumi

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS

Támogatás
Népszerű