Csatlakozz hozzánk

Hírek

Aktuális autópiac

Kedvező növekedést állapítottak meg a személygépkocsik és az elektromos autók piacának háza táján

Közzétéve

ekkor

Az augusztusi eredmények azt mutatják, hogy a piac jelentősen meghaladja a tavalyi referencia hónap és időarányos kumulált értékét és az előrejelzéseket is.

Új személygépjárművek első forgalomba helyezése és két hónapon belüli kivonása:

A % értékek a tárgyévet megelőző év azonos időszakával való összehasonlítást mutatják

Ilyen mértékű fejlődés elsősorban arra vezethető vissza, hogy a magán vásárlók visszatérése folytatódik, immáron meghaladja a 40%-ot, miközben valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magán vásárlásnak tekinthetők.
Az alacsony betéti kamat és a mostanra kifutott deviza alapú forint hitelek nagy részének lezárása, illetve a szeptember 1-től az EU-ban kötelezően bevezetésre került WLTP-RDE mérési előírás miatt előrehozott forgalomba helyezések is fogyasztás ösztönző hatásúak.

Ennek megfelelően az új és a használt gépjármű import is fejlődik, erősödik az idősödő autópark lecserélésének folyamata.

Az MGE sajtóközleményben sürgette és sürgeti a használt autók importjának mederbe terelését annak érdekében, hogy a fejlettebb országokban „levetett” régebbi, nagyobb káros-anyag kibocsátású, különösen régebbi diesel motoros autók ne, vagy ne ilyen mértékben nálunk kerüljenek forgalomba. Konkrét javaslataink a döntéshozók asztalán vannak immár évek óta.

A tisztán elektromos hajtású gépkocsik forgalomba helyezése jelentősen, de még kis mennyiség mellett is időarányosan növekszik, azonban a felvevő piac korlátozott.

A beszerzési max. 1,5 millió Ft támogatás, a töltő infrastruktúra fokozatos kiépülése, és egyéb kedvezmények támogatják a tisztán elektromos autók értékesítésének pozitív trendjét. Jó hír, hogy a támogatásra szolgáló pályázati lehetőség folytatódni fog.

Forrás: MGE – DataHouse Kft.

 

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű