Csatlakozz hozzánk

Hírek

Aktuális autópiac

Kedvező növekedést állapítottak meg a személygépkocsik és az elektromos autók piacának háza táján

Közzétéve

ekkor

Az augusztusi eredmények azt mutatják, hogy a piac jelentősen meghaladja a tavalyi referencia hónap és időarányos kumulált értékét és az előrejelzéseket is.

Új személygépjárművek első forgalomba helyezése és két hónapon belüli kivonása:

A % értékek a tárgyévet megelőző év azonos időszakával való összehasonlítást mutatják

Ilyen mértékű fejlődés elsősorban arra vezethető vissza, hogy a magán vásárlók visszatérése folytatódik, immáron meghaladja a 40%-ot, miközben valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magán vásárlásnak tekinthetők.
Az alacsony betéti kamat és a mostanra kifutott deviza alapú forint hitelek nagy részének lezárása, illetve a szeptember 1-től az EU-ban kötelezően bevezetésre került WLTP-RDE mérési előírás miatt előrehozott forgalomba helyezések is fogyasztás ösztönző hatásúak.

Ennek megfelelően az új és a használt gépjármű import is fejlődik, erősödik az idősödő autópark lecserélésének folyamata.

Az MGE sajtóközleményben sürgette és sürgeti a használt autók importjának mederbe terelését annak érdekében, hogy a fejlettebb országokban „levetett” régebbi, nagyobb káros-anyag kibocsátású, különösen régebbi diesel motoros autók ne, vagy ne ilyen mértékben nálunk kerüljenek forgalomba. Konkrét javaslataink a döntéshozók asztalán vannak immár évek óta.

A tisztán elektromos hajtású gépkocsik forgalomba helyezése jelentősen, de még kis mennyiség mellett is időarányosan növekszik, azonban a felvevő piac korlátozott.

A beszerzési max. 1,5 millió Ft támogatás, a töltő infrastruktúra fokozatos kiépülése, és egyéb kedvezmények támogatják a tisztán elektromos autók értékesítésének pozitív trendjét. Jó hír, hogy a támogatásra szolgáló pályázati lehetőség folytatódni fog.

Forrás: MGE – DataHouse Kft.

 

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű