Csatlakozz hozzánk
Halálos Iramban

Hírek

Aukción megvásárolható Adolf Hitler egykori autója

Igazi ritkaságnak számít a Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen

Közzétéve

ekkor

A Mercedes 30-as éveiben gyártott gyönyörű modellje akkoriban a legnagyobb, s legjobb típusának számított. Ma is megdobogtatja az ember szívét az autó, hiszen káprázatosan szép, legszívesebben végigsimogatnám gömbölyített idomait.

A nevében szereplő 770K-t, a 7,7 literes, soros nyolchengeres benzinmotorja miatt kapta. Ez 230 Le-t és 160km/órás sebességet produkált. Mára már csak 5 darab maradt fent ebből a nyitott tetős változatból, úgyhogy elő a perselyekkel és irány licitálni!

Ilyen limuzint használt még Hirohito császár, és XI. Pius pápa is. A képen látható második szériás példány 1939-ben lett Hitler tulajdona amit államfői látogatásokra szántak, így természetesen páncélozva lett, és laminált golyóálló üveggel látták el. 1939-től 1941-ig többször is feltűnt a tömegek előtt benne.

1943-ban Sindelfingenbe került karbantartásra, és szerencsére onnan már nem tért vissza gazdájához, lecsaptak rá a szövetséges erők, és elszállították az Egyesült Államokba. 1946-tól amerikai háborús veteránok használták, majd egy raktárban rostokolt a hetvenes évek végéig, mikor végre egy chicagói autómúzeum kiállítási darabja lett. 1983-tól a híres Las Vegas-i Palace kaszinó tulajdonosa gyarapította vele autógyűjteményét, jelenleg pedig a Worldwide Actioneers próbál neki gazdát keresni, gondolom elég borsos áron.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű