Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Hírek

Borsodban épül az új Hungaroring

A Hell energiaital gyártó cég nagyszabású beruházást tervez Szikszón, a borsodi térségben: a 6 milliárdos összértékű(!) projekt keretében egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autó- és motorsport komplexum épül majd, Hell Ring néven

Közzétéve

ekkor

A 2,6 km hosszú aszfaltos versenypálya – mivel az FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség) és az FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) szabványoknak mindenben megfelel – műszaki adottságai tekintetében Magyarországon kizárólag a Forma-1-es futamokat is rendező mogyoródi Hungaroringhez hasonlítható.

A Hell Energy hosszú évek óta a technikai sportok egyik legnagyobb támogatója Magyarországon, a számos hazai és külföldi versenyző és versenysorozat szponzorálása révén a Hell márkanév összefonódott az autósporttal. Ennek a folyamatnak az egyik csúcspontja az F1-es AT&T Williams csapattal kötött két éves szponzori szerződés volt. Az együttműködés egy újabb lépcsőfokát jelenti a tulajdonosok azon elhatározása, hogy egy, a régió számára példátlan turisztikai látványosságot jelentő motorsport komplexum létrehozása mellett döntöttek.

A tervek szerint 2014 tavaszára megépül a versenypályához tartozó versenyépület, egy fedett és szabadtéri gokart pálya, hotel és étterem, valamint több ezer négyzetméteres játszóparkot is létrehoznak a komplexum területén


A 2,6 km hosszú, 12-16 méter széles aszfaltos versenypálya mellett felépül majd a versenyzők kiszolgálásához, a versenyek lebonyolításához, valamint a VIP vendégek elhelyezéséhez szükséges versenyépület, ezenkívül 20 darab, egyenként 2 versenyautót ?elnyelő? box is. A versenypályán a tervek szerint lehetőség lesz exkluzív (Ferrari, Lamborghini és társai), valamint standard pálya-versenyautók bérlésére is, de az ígéreteknek megfelelően saját autóval vagy motorral is kipróbálhatja bárki. A pálya úgy épül meg, hogy opcionálisan egy későbbi időpontban lehetséges legyen a meghosszabbítása is, közel 4 kilométeres hosszúságúra. Így a Hell Ring – elviekben – akár Forma 1-es, illetve MotoGP versenyek megrendezésére is alkalmassá fog válni?

A pálya éjszakai világítással is el lesz látva, és a tervek között szerepel egy vezetéstechnikai centrum kialakítása


A beruházás megvalósításához a Hell több pályázatot is benyújtott az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében, egyrészt iparterület-fejlesztésre, másrészt szálláshely-bővítésre, valamint turisztikai attrakció megvalósítására.  Két pályázat ügyében még nincs döntés, a szálláshely fejlesztési pályázaton a ?Hell Ring Hotel Szikszó? című pályázat 500 millió forintos támogatást kapott – a közel 900 millió összértékű hotel beruházáshoz.

Gokart, hotel, étterem, játszópark…

A komplexum területén egy 3000 négyzetméteres fedett gokart csarnok, és egy másik, kb. 500 méter hosszúságú szabadtéri gokart pályát terveznek építeni, amelyet mind a leendő versenyzők, mind pedig a gokartot csak szabadidős tevékenységként végzők találkozóhelyeként kívánnak meghonosítani
.
A motorsport komplexum szolgáltatásait igénybe vevő közönség számára egy 22 szobás, négycsillagos hotel és étterem a terv, valamint konferenciatermeket is szeretnének, amelyek céges- vagy magánrendezvények, konferenciák és tréningek lebonyolítására alkalmasak.

Mivel a Hell Ring az egész család számára kíván szórakozási lehetőséget nyújtani, ezért a gyermekek igényeinek is meg szeretne felelni. A tervek között szerepel, hogy a komplexum területén épül fel Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legszínvonalasabb szabadtéri játszótere, mintegy 5000 négyzetméteres területen. 

Ez az egyedi játszópark olyan attrakciónak készül, amely a pályától függetlenül is megállja a helyét, és változatosságával akár egész napos szórakozást tud nyújtani a 0-12 éves korosztály számára.
Forrás: Hell Energy

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
FANTIC E-BIKE

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű