Csatlakozz hozzánk
Ohropax 800x

Hírek

Dögös kupé az új F-Type

A Los Angeles Auto Show-n mutatták be a Jaguar F-Type kupéváltozatát. A legendás E-Type-ot idéző autó már hosszabb ideje kapható rongytetővel, de lássuk be: kupé nélkül nem volt teljes a britek kínálata.

Közzétéve

ekkor

Ian Callum, a Jaguár vezető formatervezője éppen belemelegszik az új kupé fényezésébe, ám szavait hirtelen helikopterdübörgés nyomja el. Eközben a prezentációhoz használt hatalmas képernyőkről is eltűnik a kép; zavarjelek, csíkok, elektromos zörejek, a rotor csapkodó hangja veszi át az uralmat a bemutató színteréül szolgáló hatalmas hangárban.

Aztán egy újabb fajta, hátborzongató zaj, ami ordító dübörgéssé válik, miközben a hangár túlsó végéből a lézersugarak által kirajzolt útpályán végigrohanva három F-Type kupé robban be a képbe.
Szürke, piros, fehér. Akármelyik kellene, mégis csekély a valószínűsége, hogy tizenéves kora előtt ketrecembe – pardon: garázsomba – terelhetném a macskát: a várhatóan tizennyolc millánál is többet mutató árcédula csak a roadster húszmilliónál is drágább vételárához képest olcsó. A csúcsmodell F-Type –R megvételéhez még egy tízessel többet kell félretenni – millió forintban értve.

A kupéval egy új motort is kap az F- Type: az ötszázötven lóerős, ötliteres kompresszoros V8-as az XFR -S és XKR -S mellett az F-Type csúcsmodelljébe, az R Coupeba is rendelhető lesz – százra mindössze négy másodperc alatt gyorsul föl. Az „alap” F-Type kupé a 340 lóerős háromliteres kompresszoros V6-ost kapja meg, az F -Type S Coupe esetén pedig ugyanazt a motort 380 lovasra piszkálták. Az alap- és középszintű modellek sem éppen lassúak: 5.1 és 4.8 másodperc alatt gyorsulnak százra álló helyzetükből.

Az F -Type roadster is gyönyörű, de a kupé még inkább az. A tető sima, folyamatos íve a szélvédőtől törés nélkül siklik az autó faráig.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
Ohropax

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 6812719225 Feed will not update.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű