Csatlakozz hozzánk

Hírek

Elnöki bénázás – Rossz üzemanyagot tankoltak Obama limuzinjába?

Barack Obama egyik limuzinját le kellett cserélni az amerikai elnök izraeli útján. Az autóba állítólag rossz üzemanyagot tankoltak.

Közzétéve

ekkor

Fotó: 2424.co.il

A Ma’an Hírügynökség az izraeli Channel 10-re hivatkozva azt állítja, hogy Obama páncélozott autója azért romlott el, mert rossz üzemanyagot tankoltak bele. A speciális védelemmel ellátott autót kifejezetten az izraeli útra hozták, de mivel soha nem indulnak útnak kizárólag egy ilyen járművel, ezért a probléma csak pillanatnyi fennakadást okozott. A The Guardian által közölt hírek szerint az elnöki jármű pótlását már megoldották, egy újabb autó érkezett Jordániából.

Itt látszik jól, hogy miért lett Szörny a beceneve.

Az amerikai AP hírügynökség által megkérdezett titkosszolgálati sajtófelelősök sokkal finomabban nyilatkoztak az ügyről. Ők mindössze mechanikai problémákról beszélnek, de senki sem konkretizálta, hogy mi volt a pontos oka az autócserének. A titkosszolgálat szóvivője, Brian Leary hozzátette: „Ezért viszünk mindig több járművet és szerelőt minden ilyen útra.”

A világ legbiztonságosabb autója. Bár itt a biztonság mást jelent, mint mondjuk egy Volvo-ban.

Az elnöki limuzin a General Motors terméke, pontos típusa nincs, hivatalos megnevezése „presidental state car”, de a titkosszolgálat emberei egyszerűen csak beast-nek, azaz szörnynek becézik. A 6 méter hosszú autó súlya a speciális védelemnek köszönhetően nagyjából 8(!) tonna, csúcssebessége pedig ezek után érthető, hogy nem nagy, mindössze 100 km/h, amit viszont nagyjából 15 másodperc alatt ér el, egy speciálisan átalakított 6,5 literes dízelmotornak köszönhetően. Az autó Cadillac emblémát visel, és jól láthatóan sok Cadillac külső jegyet is találunk rajta. Olyan, mintha az Escalade és az STS stílusjegyei keverednének.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű