Csatlakozz hozzánk
MV AGUSTA

Hírek

Heros, az új magyar tűzoltóautó

Közzétéve

ekkor

MPS Alkatrész 300

Magyar szakemberek tervezték és építették az újfajta tűzoltóautót amit Heros névre kereszteltek. Oltani, menteni, mindent lehet vele, viszont sokkal gyorsabban mint eddig. A bemutatott prototípus mindenki tetszését elnyerte és nemsokára meg is kezdődik a sorozatgyártás, elvileg már csak az utolsó simításokat végzik a Belügyminisztérium járműgyártó cége, a BM Heros Zrt. szerelői.

A személyautó-alvázra épített négyszemélyes, oltásra és műszaki mentésre is alkalmas szerkocsi 400 liter vizet képes szállítani, és szivattyúja 200 bar víznyomásra képes. Felszereléséhez természetesen a hidraulikus feszítő-vágó, csörlő és a láncfűrész is hozzátartozik.

A BM Heros Zrt. fejlesztési vezetője, Nagy Gábor szerint ez a jármű méreteinél és terepjáró képességénél fogva sokkal gyorsabban képes megközelíteni egy helyszínt, és minden alapvető felszerelés megtalálható rajta mint a nagyobb autókon. Még hátra van a műszaki vizsga, és a hatósági engedélyek beszerzése, csak utána adják át a katasztrófavédelemnek tesztelésre.
A B-kategóriás jogsival is vezethető új, gyorsbeavatkozó járműveket elsősorban az önkéntes tűzoltó egyesületek kapják meg.

Rajnai Attila vezérigazgató szerint évente 10-12 darab autó fog legördülni a gyártószalagról. Magyarországon 2016-ban kezdődött a tűzoltóautók gyártása, és eddig 90 járművet adtak már át. A mini tűzoltóautó prototípusának elkészítése után, jövőre belevágnak az óriási, 10 ezer literes katasztrófahelyzetekben bevethető vízszállító járművek gyártásába is.
Forrás: M1

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű