Csatlakozz hozzánk

Hírek

Így fest az új Toyota Yaris

Néhány héten belül, a Tokiói Autószalonon már a nagyközönség is megismerheti közelebbről a negyedik generációs Yarist, addig is a hivatalos…

Közzétéve

ekkor

Ami Amerikában egy átcímkézett Mazdaként, az Európában egy merőben új városi kisautóként debütál majd.

Néhány héten belül, a Tokiói Autószalonon már a nagyközönség is megismerheti közelebbről a negyedik generációs Yarist, addig is a hivatalos sajtóbemutatóról érkező információk jelentik a biztosabb pontokat. Az már egyértelmű, hogy a legfrissebb széria új padlólemezre épült, kissé rövidebb és szélesebb lett, illetve jelentős külső átformáláson ment keresztül.

A GA-B platform nagyobb biztonságot, tágasabb belteret és ideálisabb súlypontot garantál, ráadásul a formatervezőknek is szabadabb kezet adhatott. Az utasfülke jóval kidolgozottabb lett, ugyanakkor ismerős elemek is visszaköszönnek, ilyen többek között a központi érintőkijelző, melynek kialakítása a Corolláét idézi. Újdonság azonban a digitális műszerpanel, a Head Up Display, vagy éppen az elődjénél komolyabb hatást keltő multikormány. A Toyota biztonság szempontjából is igyekezett megújítani a Yarist, ám a vezetéstámogató rendszerek esetében kérdéses, hogy mely funkciókat kapják meg az európai modellek és melyek maradnak a japán belpiac sajátjai.

A hajtás esetében szintén akadnak még homályos részletek, az viszont biztos, hogy a továbbfejlesztett hibrid rendszer magasabb hatótávval és teljesítményszinttel, valamint mérsékeltebb fogyasztással érkezik majd. Habár Japánban már az év végén elérhető lesz az új Yaris, az európai piacokon még közel egy évet kell várni arra, hogy a szalonokba kerüljön. A tavaszi Genfi Autószalonon mindazonáltal már teljesebb képet kaphatnak róla az érdeklődők.

fotók: netcarshow.com

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű