Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Hírek

Jól fogynak az autógumik

Közzétéve

ekkor

Az európai gumiabroncs-eladások minden szegmensben nőttek idén az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest – közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association – ETRMA) statisztikái alapján közzétette, hogy a tavalyi első negyedévhez képest valamennyi szegmensben növekedést regisztráltak. Az idén január-márciusban a tehergépkocsi-szegmensben 18 százalékkal több, 3,336 millió abroncsot értékesítettek, a motorkerékpárok és robogók piaca 17 százalékkal 2,497 millióra bővült. A személyautókra való abroncsokból 12 százalékkal többet, 53,722 milliót adtak el. Ez utóbbin belül a személygépkocsikhoz gyártott négyévszakos gumiabroncsok értékesítése 39 százalékkal nőtt, a téli abroncsoké 17 százalékkal, míg a nyári gumiabroncsok piaca 6 százalékkal bővült.

autógumik

A Magyar Gumiabroncs Szövetség 2011-ben alakult meg hét, magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével. Az ágazatban foglalkoztatottak száma folyamatosan nő, közvetlenül mintegy 6 ezer, közvetve pedig több mint 15 ezer embernek ad megélhetést. A szövetség becslése szerint a magyar gumiabroncs-iparág a GDP 1,5 százalékát állítja elő. Az ágazat belföldi értékesítésének és exportjának értéke tavaly meghaladta az 529 milliárd forintot.

kreszvaltozas.hu

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű