Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Hírek

Kemény féléven van túl a Volvo

Közzétéve

ekkor

A vállalat 2020 első félévében mínusz 989 millió svéd koronás üzemi eredményt könyvelhetett el, miután a vállalat bevételei 14,1 százalékkal 11,8 milliárd svéd koronára csökkentek.

Miközben az év első felében az abszolút mennyiséget tekintve visszaestek az eladások, a Volvo Cars növelni tudta piaci részesedését Kínában és az Egyesült Államokban, valamint Európában, ahol Németország volt az autógyártó egyik legjobban teljesítő piaca. Szintén erősödött, méghozzá jelentős mértékben (+79,8%) a Volvo Recharge márkanév alatt forgalmazott, hálózatról tölthető plug-in hybrid modellek iránti kereslet; valamint komoly növekedés mutatkozott az online értékesítési csatornák iránti ügyfélérdeklődésben.

A vállalat Kínában növelni tudta eladásait a második negyedévben, és jelentős részben pótolni tudta az első negyedévben tapasztalt kiesést: az év első hat hónapjára vetítve mindössze 3,0 százalékkal estek vissza az eladások. Az Egyesült Államokban júniustól ismét megindult a növekedés, ugyanakkor az első félév egészére nézve 13,7 százalékkal kevesebb autót adott el a vállalat, mint az előző év azonos időszakában.

Európában 29,5 százalékos volt a csökkenés az év első hat hónapjában. Ehhez képest ugyanebben az időszakban a piacok átlagosan 26,0 (Kína), 24,0 (Egyesült Államok), illetve 38,1 százalékkal (Európa) estek vissza.

Volvo press

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű