Csatlakozz hozzánk

Hírek

Már két halálos kimenetelű balesetet okozott a Tesla fél-önvezető rendszere

Nem lenne jobb mégis kézben tartani az irányítást?

Közzétéve

ekkor

2016 májusában Kaliforniában, a Tesla önvezető rendszere halálos kimenetelű balesetet okozott. Joshua Brown ohiói lakos az országúton haladt, amikor egy olyan szakaszhoz ért, ahol egy szemből jövő kamion kanyarodott át az úttesten. A baleset alatt az elektromos autóban a robotpilóta funkció aktív volt, de nem érzékelte a kamion pótkocsiját, és fékezés nélkül áthajtott alatta leszakítva a Tesla Model S tetejét, majd még 100 métert haladva két kerítést átszakítva egy villanyoszlopnak ütközött.

A Tesla felhívta a figyelmét az autósoknak, hogy a fél-önvezető rendszerük mellett nekik is ugyanúgy oda kell figyelniük a vezetésre, sőt, a kezüket a kormányon kell tartaniuk, hiszen a rendszer csak bizonyos feladatokat végez el helyettük.

A baleset áldozata az egyik youtube videója alatti kommentjében halála előtt pont arról nyilatkozott, hogy a rendszer még nem teljesen fejlett, vannak vakfoltok, ezért az embernek készen kell állnia arra, hogy bármikor közbelépjen. Ráadásul az sem jó, ha a „vezető” teljesen elkényelmesedik az autóban.

Sokan szóvá tették az akkori balesetnél, hogy hogy lehet az, hogy az autóra szerelt kamera, és a beépített radar egyike sem érzékelte a pótkocsit, amire azt a feleletet kapták, hogy a pótkocsi színe beleolvadt a tájba, ezért csapta be a kamerát, a radar pedig nem veszi figyelembe az út feletti táblának látszó tárgyakat, hogy ne kezdjen felesleges előzésekbe.

A napokban sajnos ismét Kaliforniában, ismét egy Tesla Model X okozott halálos balesetet, mikor az autópályán nagy sebességgel egy középső elválasztónak csapódott. Az autó azonnal kigyulladt és porig égett. A Tesla sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja, hogy a robotpilóta be volt-e kapcsolva, eddig annyit sikerült kideríteniük, hogy a baleset előtti utolsó hat másodpercben nem volt a sofőr keze a kormányon, és a számítógép többször is figyelmeztette útja során erre.

Az elektromos jármű olyan mértékben összeroncsolódott, hogy még a Tesla is azt nyilatkozta, hogy ilyen durván összetört autót sosem látott. A vállalat jelenleg is a hatóságokkal együttműködve próbálja kideríteni a baleset okát.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű