Csatlakozz hozzánk

Hírek

Megkezdődik a Nissan Deltawing európai tesztelése – videóval

A Nissan DeltaWing – amely elhagyta Don Panoz Georgia állambeli Elan Motorsport Technologies próbapályáját – fejlesztésének újabb fázisába lép, hogy rész vehessen az idei Le Mans-i 24 órás versenyben.

Közzétéve

ekkor

MPS Alkatrész

A világ legkeményebb pályáján, a Sebring International Raceway-en végzett tesztelését követően az autó Atlantába vette az irányt, ahol a tervezett európai tesztprogramot megelőzően elvégezték rajta az utolsó simításokat. 

A Deltawing nem egyszerű versenyautó. A Deltawing forradalmár. Legalábbis az akar lenni. Az autó egy IndyCar koncepciónak készült, de a verseny szervezői első meghökkenésük után köszönték, de nem kértek a radikális változásokból. Pedig a gép valóban forradalmasíthatta volna a versenyzést. Egy hagyományos versenygép súlyának mindössze a felét nyomja, így jóval kisebb teljesítmény is elég ahhoz, hogy a mostani versenyautók menetteljesítményeit elérjék. Ráadásul a szűk első nyomtáv miatt eléggé észnél kell legyen a pilótának, így a valódi vezetési tudás sokkal jobban előtérbe kerülhet.

Batmobil

A csapatot a Le Mans Series mentette meg, indulási jogot kapott az autó, és itt végre elindult valami. Beszállt a Michelin, majd a kasztni gyártó Panoz és az All American Racers is. A végére egy lényeges kérdés maradt: vajon milyen motor hajtja majd a Deltawinget?  Erre a válaszra sem kellett sokat várni, a Nissan is beszállt ugyanis a projektbe, és ők szállítják majd az 1.6 literes, soros négy hengeres turbós erőforrást, ami körülbelül 300 lóerőt teljesít.   

A Nissan DeltaWing az ezévi Le Mans-i 24 órás versenyen mutatkozik be, ahol a kiegészítő, 56-os nevezési számmal indulhat – a verseny szervezője, az Automobile Club de l’Ouest ezt a lehetőséget az új és innovatív technikát felvonultató autóknak tartja fenn.

A Michelin szakértői is jelen vannak a személyzetben, mert az autón eddig a nemzetközi autóversenyeken nem látott, egyedi fejlesztésű gumiabroncsokat használnak. A Nissan DeltaWing első kerekein csak négy coll szélességűek a gumiabroncsok. Az alábbi video vége felé meg is nézhetitek ezeket a virsli kerekeket.  

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű