Csatlakozz hozzánk

Hírek

Megújult a Hyundai i30 is

Közzétéve

ekkor

Az új i20 után most az i30 is friss dizájnnal és fejlett kapcsolódási szolgáltatásokkal lép színre, a 48 voltos mild hibrid hajtásláncai pedig még takarékosabb üzemet biztosítanak.

Külsőleg kissé merészebb lett az i30, az orrkialakítás szélesebb, modernebb kiállással vértezi fel az autót. A szélesebb hűtőmaszk háromdimenziós kialakítást kapott, ez, valamint a V-alakú menetfény kihangsúlyozza az autó dinamikus karakterét. Hátul az ötajtós i30 friss rajzolatú lökhárítót kapott, a LED-es kombinált hátsó lámpatestek V alakja párhuzamot teremt a front kialakításával.

Az i30 ötajtós és Fastback variánsok esetében teljes körűen megújult a motorsport-ihletésű, dinamikus N Line felszereltségi szint. Ráadásul most először az új i30 kombi is rendelhető N Line kivitelben. Így mindhárom i30 karosszéria-verzióból lesz N Line kiadás.

Az új, 7 colos digitális műszeregység és a szintén új, 10,25 colos navigációs érintőképernyő még modernebb, teljes mértékben kompatibilis az Android Auto és Apple Car Play funkciókkal. Az új i30 most először kapja meg a Hyundai teljes körű Bluelink technológiáját, mely a valós idejű információktól kezdve a jármű távoli vezérlésére szolgáló, okostelefonos alkalmazásig egy sor hasznos tulajdonságot magában foglal.

Ahogy korábban, az i30 mostantól is alapfelszerelésként kínálja a gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített elülső ütközés-elkerülő támogatást (FCA), a vezető éberség-felügyelet (DAW), az automatikus távolságifény-vezérlést (HBA), az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetést (ISLW), valamint a sávelhagyást gátló rendszert (LKA).

SmartSense biztonsági jellemzők:

  • •[Új] Sávkövető segédlet (LFA)
  • •[Új] Hátrameneti ütközéselkerülő támogatás (RCA)
  • •[Új] Elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LVDA)
  • •[Új] Holttéri ütközésre figyelmeztető rendszer (BCA)
  • •Elülső ütközés-elkerülő támogatás (FCA) gyalogos- és [Új] kerékpáros-felismeréssel
  • •Vezető éberség-felügyeleti riasztás (DAW)
  • •Automatikus távolságifény-vezérlés (HBA)
  • •Intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetés (ISLW)
  • •Sávelhagyást gátló rendszer (LKA)

Szintén újdonság az i30 kínálatában az eCall rendszer, amely a légzsákok nyitásakor automatikusan értesíti a mentő- és segélyszolgálatot. A gondtalan használat érdekében az új i30 modellre kilométer-korlátozás nélküli, ötéves gyártói garancia vonatkozik.

A kínálat belépő motorja egy új fejlesztésű, 110 lóerős, 1,5 literes benzinmotor. A kettős befecskendezésű erőforráshoz hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik. Az 1,0 literes, 120 lóerős T-GDI benzinmotor, amelyet korábban csak hatfokozatú kézi sebességváltóval kínáltak, mostantól új hétfokozatú duplakuplungos erőátviteli egységgel is elérhető.

Szintén fontos újdonság, hogy a 120 lóerős 1.0 T-GDI benzinmotor immár opciós 48 voltos mild hibrid technológiával is felszerelhető. A még takarékosabb üzemet lehetővé tevő rendszerhez kínált, hatfokozatú intelligens manuális sebességváltó (iMT) most először elérhető az i30-hoz.

Az iMT a gázpedál felengedésekor szétválasztja az erőátvitelt és a motort. Így a jármű vitorlázva (szabadon futva) haladhat tovább, a körülményektől függően kétféle módon. Az első szinten a motor ilyenkor alapjáraton üzemel. A második szinten a rendszer átmenetileg leállítja a belső égésű motort, ezzel még több üzemanyagot takarítva meg. Az automata sebességváltó kedvelői számára a 48 voltos mild hibrid rendszer hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval is elérhető.

Továbbra is a kínálatban marad az 1,6 literes dízelmotor 115 lóerős változata, választhatóan hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval. Az 1,6 literes dízelmotor 136 lóerős kivitele mostantól csak 48 voltos mild hibrid technológiával felszerelve elérhető. A hajtáslánchoz hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó tartozik.

A kínálat csúcsát az új, 160 lóerős, 1,5 literes T-GDI benzinmotor testesíti meg, alapkiépítésben 48 voltos mild hibrid technológiával társítva. Ehhez a motorhoz is hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó közül választhatnak.

via Hyundai press

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű