Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb rekord a mérföld-falótól

Bár elsőre kicsit furának hangzik Felix Egolf beceneve, nem véletlenül hívják így, ugyanis több fogyasztási rekord is kötődik a nevéhez. Pár napja például egy Mitsubishi Space Starral döntött csúcsot.

Közzétéve

ekkor

A nehéz jobb lábnak általában a benzinkúton isszuk meg a levét. A gázpedál csiklandozása ugyanis igen látványos fogyasztásemelkedést okozhat. Ez ellen még a hibridek sem tudnak mit tenni, de vannak olyan emberek a világon, akik igyekeznek kordában tartani versenyző énjüket és képesek egyetlen tank üzemanyaggal olyan távolságokat megtenni, amikről a többségünk csak álmodik. Ilyen ember Felix Egolf is, aki nemrég egy dízel Mitsubishi ASX-el tett meg 1871 kilométert, most májusban pedig egy Mitsubishi Space Star volánja mögé pattant be.

A korábbi Space Starhoz képest jóval kisebb az új. Viszont igen takarékos, legalábbis Felix Egolf kezei között.

A háromhengeres, 80 lóerős benzinmotorral hajtott új Mitsubishi Space Star-ban mindössze start/stop automatika segítette a svájci pilótát, a többi viszont már a megfelelő technikán múlott. Felix Egolf például a következőkre figyel vezetés közben. Mindig kihasználja a motor nyomatékát, és korábban vált magasabb fokozatokba. Ügyel arra is, hogy időben vegye le mindig a lábát a gázpedálról, hiszen a fölösleges gázadások nélkül csökken az üzemanyag-fogyasztás. Vezetés közben folyamatosan figyeli az előtte haladókat, és megfelelő követési távolságot tart. Az utazásra mindig elegendő időt hagy és kihasználja a modern járműtechnológiákat, mint például a start/stop rendszert.

1111 kilométer egyetlen tank üzemanyaggal. Egy sofőr, egy autó – szerencsés szám.

E néhány egyszerű trükk segítségével Felix Egolf 1111 kilométert tett meg egyetlen tank benzinnel, vagyis végül 3,386 liter lett a 80 lóerős motorral hajtott Mitsubishi Space Star fogyasztása száz kilométeren. Ez 17%-al kevesebb a gyárilag megadott 4,1 literes értéknél. Ha most valaki azt hiszi, hogy Egolf végig gyalog ment, az téved, ugyanis az átlagsebesség 55 km/h volt. A 20 órás utazással tehát újabb távolsági rekord született egy szériaautóval. Ezzel pedig azt is sikerült megcáfolni, hogy amit a gyárak megadnak fogyasztási értéket, az mindig az elérhető legjobb adat.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű