Csatlakozz hozzánk

Hírek

Október 12-től változnak az üzemanyagok megjelölései!

Péntektől jobban figyelj melyik töltőpisztolyt emeled le a benzinkutaknál!

Közzétéve

ekkor

Az Európai Parlament irányelve alapján idén október 12-én lépnek életbe az üzemanyagok új EU jelzései. Ez azt jelenti, hogy búcsút inthetünk a számunkra megszokott gázolaj, 95-ös, 98-as benzin megnevezésektől, helyette a B7, E5, E10 megnevezésekkel kell megbarátkoznunk.

Mindez azért vált fontossá, mert az egyre szélesedő kínálat nem tájékoztatja megfelelően a vásárlót az üzemanyag összetételéről, és bizony nem mindegy mit tankol az ember az autójába ha nem akar kárt okozni a motorban.

A változtatás másik fő szempontja, hogy egész Európában egységes jelzési rendszer alakuljon ki.

Egyszerűen megjegyezhető szimbólumok segítenek, a körben lévő szám minden esetben benzint, a négyzetben gázolajat jelöl, az alternatív üzemanyagoknak egy rombusz lesz a szimbóluma.
Az “E” betű és a szám a bio komponensek arányát jelzi, például az “E10” 10%-os alkoholt tartalmazó benzint jelent.

Ezek persze nem segítenek abban, ha valaki a gázolajos autójába benzint tankol, vagy rossz tartályba ereszti le az üzemanyagot a szállító, de míg utóbbira nem figyelhetünk és szerencsére ritka eset, az elsőre még mindig sok példa akad.

Ugorjunk neki még egyszer, hogy mindenki értse:
“A benzinhez használt címkék a következők lesznek: E5 (95-ös vagy 98-as oktánszám és legtöbb 5% etanol), E10 (95-ös vagy 98-as oktánszám és 10% etanol) és E85 (85% etanol, az ilyen típusú üzemanyaggal működő járműveknek).” –  Vezess.hu

Az intézkedést az Európai Unió 28 tagállamában, továbbá, Izlandon, Norvégiában, Lichtensteinben, Macedóniában, Szerbiában, Svájcban és Törökországban vezetik be.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű