Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ősszel érkezik a Hyundai Santa Fe új generációja

Közzétéve

ekkor

A Hyundai szabadidőjármű zászlóshajójának továbbfejlesztett változata prémium minőségű fejlesztésekkel, valamint új hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal lép színre. A modell a Hyundai első olyan, Európában forgalmazott típusa, amely a vállalat vadonatúj, harmadik generációs járműplatformjára épül, és ezáltal jobb menetteljesítményeket, kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és fokozott biztonságot kínál.

Mindezen módosítások bevezetése egybevág a Hyundai legrégebb óta gyártott szabadidőjármű-családjának huszadik születésnapjával. Az Európában 2001 óta elérhető, középkategóriás szabadidőjármű mindig is kényelméről, tágas helykínálatáról, gazdag felszereltségéről és funkcionális belső kialakításáról volt híres. A most alkalmazott frissítések révén az új Santa Fe még fényűzőbb minőséget kínál ügyfeleinek. A típus most először rendelhető hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal; ezen kívül az új Santa Fe merész, karakteres formanyelvet, valamint új technológiai és biztonsági megoldások széles skáláját alkalmazza.

Az új Santa Fe karakterét szélesebb kerékív-toldatok, valamint új rajzolatú könnyűfém keréktárcsák (köztük egy 20 colos opció) teszik még határozottabbá. Hátul vízszintes tájolású, elnyújtott rajzolatú lámpatestek szélesítik optikailag a fart. A két lámpatestet piros fényvisszaverő sáv köti össze. A harmonikus, kifinomult megjelenés érdekében a dizájnerek a hátsó lökhárító kialakítása során nyugodtabb, igényesebb formavilágra törekedtek.

Az új Santa Fe utastere tágasabb és kényelmesebb az elődmodellénél, valamint több praktikus megoldást tartalmaz. Minden alkatrész puha tapintású, prémium kidolgozást kapott, ami a fényűzés új szintjére emeli az autót. Megújult a műszerfal alsó felének kialakítása, új a középkonzol, és új a 10,25 colos audio-vizuális navigációs (AVN) érintőképernyő. Az elektronikus vezérlésű sebességváltó kezelőgombjainak is otthont adó új, lebegő középkonzol lendületes ívvel csatlakozik a műszerfalhoz. Az új Santa Fe elsőként kapja meg a Terrain Mode üzemmód-választót: a középkonzolon elhelyezett tárcsával kényelmesen választhatjuk ki a kívánt üzemmódot.

Az új platform légáramlást szabályozó rendszere hatékonyabb légcserét tesz lehetővé a motortérben, elősegítve a hőeloszlást. Ezzel fokozható a jármű alsó szerkezetének stabilitása. A jármű stabilitását tovább javítja, hogy a platformon alacsonyabban helyezkednek el a nehéz komponensek: így csökken a tömeg, és mélyebbre került a tömegközéppont. A modell aerodinamikai jellemzői is javultak: a légellenállás csökkentése kiváló üzemanyag-fogyasztást, teljesítmény-kifejtést és menetdinamikát eredményez.

A kormányösszekötők csatlakozási pontjait az első kerekek középvonalához közelebb helyezték el, mely dinamikusabb irányíthatóságot eredményez. A zaj- és rezgéscsillapítást pedig rezgéseknek kitett pontokon és alkatrészeken megerősített hangelnyelő anyagok használatával sikerült javítani.

Az új platformból adódó, modern fejlesztések az ütközésvédelem terén is számottevő előrelépést tettek lehetővé. Az erőhatásokat több csatornán elvezető szerkezetnek, a forrón sajtolt elemeknek, valamint az ultra nagy szakítószilárdságú acéllemez alkalmazásának köszönhetően a platform hatékonyabban képes elnyeli az ütközés energiáját, miközben az utascella a lehető legcsekélyebb mértékben deformálódik.

Az új Santa Fe 2020 szeptemberétől lesz kapható Európában.

Hyundai press

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű