Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tassi Attila megmutatta mennyire szívós a WTCR szezon első futamán

Megkezdődött a várva várt Túraautó-világbajnokság 2019-es szezonja. A magyar közönség idén Tassi Attilának is szurkolhat, aki a HELL ENERGY támogatásával, a KCMG Honda csapatával állhat rajthoz, mint a mezőny legfiatalabb versenyzője.

Közzétéve

ekkor

Elérkezett a régóta várt FIA WTCR bajnokság első versenyhétvégéje, melynek ma a Moulay El Hassan versenypálya adott otthont. Az időjárás nem kedvezett túlzottan a marokkói futam első napjának – a szokatlan hideggel és a korábbi napok esőzései miatt a pálya félig száraz-félig nedves felületével küzdöttek a versenyzők az első szabadedzésen, így kezdetben nehéz volt felmérni, valójában ki, mennyire felkészülten érkezett a versenyre.  A második szabadedzésre viszont kellőképpen felszáradt a pálya, melynek köszönhetően jól láthatóan megváltoztak az erőviszonyok. Tassi Attila, habár életében először versenyzett ezen a pályán, az első edzésen 24., míg a másodikon 18. helyen végzett.

Szép kezdés volt ez az „újonctól” a számos korábbi világbajnokkal erősített, supergird elnevezésű mezőnyben, ezért az első időmérőnek reményekkel telve indult neki Tassi. Az első körökben szép időt futott, az időmérő vége előtt 10 perccel azonban két versenyző is a pályaszegélyre szorította, melynek következtében eltörött a splittere, így Tassi a pitboxba kényszerült, ahonnan már nem tudott visszatérni a pályára.

A HELL ENERGY színeit viselő Honda sérülése miatt Tassi a 25. helyről rajtolhatott az első futamon, de ez sem tántorította el a fiatal versenyzőt a küzdelemtől. Már a 18. helyig jutott, amikor – 2 körrel a kockás zászló előtt – fékhiba miatt kicsúszott a pályáról, így végül a 19. helyen zárta a futamot.

„Kissé csalódott vagyok, nem ilyennek képzeltem az első szereplésemet a WTCR-ben. Ha nem sérül meg az autó az időmérőn és emiatt nem kellett volna az utolsó rajtkockából indulnom, szerintem bekerülhettem volna az első 15-be is. Több van bennem ennél, remélem holnap lesz lehetőségem megmutatni.” – mondta Tassi Attila.

Tassi csapattársa, a súlyos balesete után visszatérő Tiago Monteiro, mindkét szabadedzésen az 5. helyet szerezte meg. Az időmérő eredményeinek köszönhetően a 7. helyről rajtolt, melyet megtartott a futam végéig.

A verseny két futammal folytatódik vasárnap. Az időmérő edzéseket az FIA WTCR hivatalos Facebook oldalán, a futamokat pedig az Eurosport csatornán nézhetik élőben az érdeklődők.

Vasárnapi menetrend (magyar idő szerint):

  • 12:00 – Időmérő edzések
  • 17:45 – Második futam
  • 19:15 – Harmadik futam

Hozzászólások

komment

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű