Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tassi Attila megszerezte első pontjait a WTCR-ben

Szép eredményekkel zárta a WTCR első versenyhétvégéjét a HELL ENERGY támogatott Honda csapat: Tassi Attiláé volt a leggyorsabb kör a szombati napon a marrákesi versenypályán, ahol még sosem járt azelőtt.

Közzétéve

ekkor

A magyar túraautó-versenyző, Tassi Attila, teljesítette élete első versenyhétvégéjét a WTCR szezonban. A számára eddig még idegen pályán próbált helytállni Marokkóban az elmúlt két napban, ahol számos technikai nehézség állta útját, de töretlen próbálkozásai végül kifizetődtek.

„Nagyon jól érzem magam a WTCR közegben, de az biztos, hogy nem véletlenül kapta a mezőny a „supergrid” elnevezést. Nagyon erős versenyzők gyűltek össze idén, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a következő pillanatban, ki veszi át a vezetést. Izgalmas kihívásnak tartom, hogy itt versenyezhetek, szerintem rengeteget fogok tudni tanulni és fejlődni ilyen versenytársak mellett, de azért jó lenne, legalább egyszer győzni is.”mondta Tassi Attila.

A KCMG Honda versenyzője így látta a szombati napot:

„Még soha nem voltam a marrákesi pályán, ezért minden új volt számomra. Ennek ellenére is jól sikerültek a szabadedzések, enyém lett a leggyorsabb kör is, ezért nagyon bizakodóan kezdtünk neki a szombati időmérőnek. Az eleje jól is sikerült – használt gumival tettem meg egy gyors kört, aztán amikor megkezdtem a következő kört az új gumival, két versenytársam közé keveredtem, lecsúsztam a pályáról és a rázókőre kerültem. Ezután éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval, többször kiálltam, hogy a szerelők rájöjjenek, mi a hiba, de már csak az időmérő vége előtt 10 perccel derült ki, hogy eltört a splitterem, így már nem tudtam visszamenni a pályára. Szóval lényegében egy mért kört sem tudtam menni az új gumival, emiatt sajnos a mezőny végéről kellett kezdenem az első futamot. Eléggé csalódott voltam, mert szerintem ha nem sérül meg az autóm, sikerült volna az első 15-be kerülni. Azért nem estünk kétségbe, hiszen ez még csak az első nap volt. Úgy döntöttünk, hogy ha már így alakult, akkor az első futamon az információszerzés lesz a cél, ami úgy érzem sikerült is, viszont állandóan fékproblémáim voltak, aztán eltört az első stabilizátorom, szóval nem volt könnyű dolgom, de bíztam benne, hogy vasárnap az új lehetőségek több sikert hoznak.”

A HELL ENERGY szponzoráltjának a vasárnapi időmérő edzésen mért ideje nem sokkal maradt el az élmezőnytől, viszont így is csak a 22. rajtkockát tudta megszerezni. A hétvége második futamán végül a 21. helyről rajtolva a 20. helyet érte el, míg a harmadik futamon végre lehetősége volt megmutatni, mit tud, és egészen a 11. helyig jutott, amivel 5 pontot szerzett a bajnokságban.

„A vasárnapi időmérőn 1 másodpercet sikerült javítanom a szombati eredményemhez képest, amit az első mért körben tudtam teljesíteni, mivel összesen háromszor sikerült pályára lépni új gumikkal, de ebből egyszer FullCourseYellow volt érvényben, a második alkalommal pedig Panis lassan haladt előttem. Már nem volt lehetőségem javítani az időmön, de nagyon szoros volt a verseny, mindössze 0.3 másodperc kellett volna ahhoz, hogy benne legyek az első 12-ben, sőt, volt olyan időszak, amikor 0.1 másodperc volt a hátrányom. Ez kicsit megnyugtat, mert valamennyire azért megmutatja a képességeimet, viszont az is jól látszik, hogy nagyon erős a mezőny. A harmadik futamon sikerült jól elrajtolnom, de már ott is az előzéseknél kicsit sérült az autóm, így a versenyen végig nagyon kellett figyelnem a fékre és a gumikra is. Nagyon örülök, hogy a harmadik futamon végre bekerültem a top 12-be és pontot tudtam szerezni. Így azért elégedettebben hagyom el a marokkói pályát.” – mondta a fiatal versenyző.

Tassi csapattársa, Tiago Monteiro, bravúrosan szerepelt a vasárnapi időmérőn. A nagy visszatérő pilótán nem hagyott nyomot az elmúlt 1,5 év, amit versenyzés nélkül töltött: a Q3-ban a 4. helyet szerezte meg, így a második, fordított rajtrácsos futamon a 7. rajtkockából indulva a 8. helyen ért célba, a harmadik futam rajtja után nem sokkal azonban egy ütközés következtében kiesett, így a 24. helyen zárta a versenyt.

A szezon következő állomása: Április 26-28., Hungaroring

Hozzászólások

komment

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű