Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Elektromos Autó

Újabb hidrogénes a piacon: Citroën ë-Jumpy

Közzétéve

ekkor

A Citroën most hidrogéntechnológiával egészíti ki elektromos kishaszonjármű-választékát

Az ë-Jumpy Hydrogen elektromos furgon üzemanyagcellával és újratölthető akkumulátorokkal, és egyben az első Citroën, amelyet ilyen típusú energia hajt. Noha új technológiát alkalmaz, megtartja a hasznos teherbírását. A praktikus új modell hatótávolsága meghaladja a 400 km-t, és három, 700 bar nyomással is terhelhető szénszálas hidrogéntartálya, amely az első ülések alatt, és az akkumulátor mellett kapott helyet, mindössze három perc alatt feltölthető. A zéró CO2-kibocsátás mellett az egyéni vállalkozók és kereskedők továbbra is teljes szabadsággal használhatják az utakat a környezetvédelmi okból korlátozott városi területeken.

Energiája két forrásból származik: egy 45 kW-os üzemanyagcella, amely három hengeres tartályban tárolt hidrogén fogyasztásával termel villamos energiát, és egy 10,5 kWh-s akkumulátor, amely 50 km-nyi tartalékként használható. Ez utóbbi automatikusan átveszi az energiaszolgáltatást, ha a hidrogéntartály kiürül. A hidrogén üzemanyagcella biztosítja a jármű hatósugarát, az akkumulátorra pedig olyan átmeneti fázisokban van szükség, mint az erős gyorsítás és a meredek szakaszok, amelyek extra energiát igényelnek. Ez a két energiaforrás együttesen táplálja a motort és a hajtásláncot. Az akkumulátor a lassítás során visszanyeri az energiát, és a megfelelő töltöttségi szint biztosítása érdekében a hidrogén üzemanyagcella által termelt áram segítségével automatikusan is töltődik. Természetesen az elektromos járművek töltőállomásain is tölthető kábel segítségével.

A SevelNord üzemben gyártott Jumpyt a Stellantis csoport hidrogén üzemanyagcellás kutató- és fejlesztőközpontjában, a németországi Russelsheimben alakítják át. Kétféle méretben, M (4,95 m) és XL (5,30 m) lesz kapható. Az ë-Jumpy Hydrogen első szállításait 2021 őszére tervezik a flottás ügyfeleknek.

Citroën press

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS
FANTIC E-BIKE

Facebook

Instagram

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű