Csatlakozz hozzánk
Volvo Galéria

Hírek

Újautó-eladások: hónapról-hónapra javul az elmaradás

Közzétéve

ekkor

Az új személyautók forgalomba helyezése az idén márciusban csak 6 százalékkal volt alacsonyabb a tavaly márciusinál, az elmaradás tavalyhoz képest hónapról hónapra csökken. Pont ahogy elindultak tavaly a korlátozások…

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a Datahouse adataira hivatkozva közölte, hogy Magyarországon idén márciusban a tavaly márciusinál 8 százalékkal több, 12 434 új személygépjárművet helyeztek forgalomba, azonban a forgalomba helyezést követő 6 hónapon belüli kivonásokat figyelembe véve mindössze 8990 darabbal bővült a piac, így az már elmarad a tavalyitól. Mindez magyarul azt jelenti, hogy a 8990 darabon felüli részt külföldiek vásárolták meg, vélhetően az erős Euró miatt jól jönnek ki a magyarországi újautó-vásárlással. Az eltérés jelentős, és nincs jó hatással a belföldi autópark összetételére – jegyezték meg. Az első negyedévre számolva hasonló mértékű, 30 százalék körüli a különbség. Januárban, februárban, márciusban összesen 32 194 személygépjárművet, a kivonások után viszont csak 22 497 személygépjárművet helyeztek forgalomba, ami 2 százalékos, illetve 16 százalékos visszaesés a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az értékesítést a benzines autók uralják. A tisztán elektromos autók száma mindössze 562-vel, a plug-in-hibridek száma 1412-vel nőtt. Az egyesület szerint ezek növekedési üteme egyelőre jelentősen elmarad a várakozásoktól. A kishaszonjárművek száma a forgalomból történt fél éven belüli kivonások után is nőtt. Ezzel számolva márciusban 1751 darabos, vagyis 4 százalékos a bővülés, míg az első három hónapban 4671 darabos, ami 2 százalékos növekedés. A használt autók behozatala továbbra is meghaladja az újakét. Az első negyedévben 32 893 darab jött az országba. Kishaszongépjárműveknél fordított a helyzet, csak 926 használt érkezett.

Az MGE az előző hónapok előrejelzéseihez hasonlóan továbbra is arra számít, hogy idén 140 ezer új személygépkocsi állhat forgalomba Magyarországon, ami 10 százalékos növekedés lenne 2020-hoz képest. A nulla kibocsátású autók ezen belül alacsony, 4 ezres darabszám mellett 30 százalékos bővülést érhetnek el. A kishasznonjárműveknél 25 ezer darabos, vagyis 13 százalékos emelkedés várható az idén.

kreszvaltozas.hu

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS
HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű