Csatlakozz hozzánk

Műhely

Most megtudhatod, hogyan úszd meg a kerékbilincs költségeit

Nagyon sok embernek sajnos fogalma sincs, hogy milyen egyszerűen megúszható lenne a kerékbilincs, illetve az autó elszállítása. Aki esetleg ezt nem tudta, és nem a saját zsebe ellensége, annak ez egy kötelező olvasmány

Közzétéve

ekkor

MPS Alkatrész

Miközben sétálok az utcán, sajnos egyre többször fordul velem elő, hogy helytelenül parkoló autót látok, amire éppen kerékbilincset helyeznek, azonban ez még a szerencsésebb helyzet annál, mint amikor az ember autóját elszállítják. Ugyan mindkettő bosszantó, viszont a „bilincselt” autó még is csak ott van a tulajdonos szeme előtt, miközben a táblát figyelmen kívül hagyó sofőrök, néha azt sem tudják, hogy szabálytalanság miatt vitték el a kocsijukat. Ekkor jön a pánik, vajon ellopták-e az autót, vagy hova a bánatba tűnhetett. Ez a cikk, pont az ilyen kellemetlen helyzetek mellőzése végett született.


Szerintem az embereknek legalább 80%-a soha nem is hallott erről az egyszerű megoldásról, legalábbis amikor az ismerőseimet kérdeztem, jóformán senki sem tudta. Úgyhogy öntsünk tiszta vizet a pohárba. Rendelet határozza meg a közterület-felügyelet által a kerékbilincs alkalmazásának és a járművek elszállíttatásának szabályait. Ezáltal az intézkedés megkezdésekor, a közterület-felügyelőnek az üzembentartó személyének megállapítása céljából, a járművet ellenőriznie kell, a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény alapján vezetett nyilvántartásban. Hogyha az adatbázisban szerepel az autó tulajdonosának az elérhetősége, akkor egy alkalommal kötelező értesítést adni a kerékbilincselés, illetve az elszállítás megkezdéséről.


Ha jelzi az üzembentartó, hogy 15 percen belül a helyszínre ér, és eltávolítja a járművet a tiltott helyről, akkor a közterület-felügyelőnek fel kell függesztenie az intézkedést. Ja, és természetesen, ha ez megtörténik, ebben az esetben csak a szabálysértés miatti helyszíni bírság róható ki az üzembentartóra, nem pedig a 11 500 forintos leszerelési költség. Persze, hogyha eredménytelen a kapcsolatfelvétel, vagy mégsem érkezik meg az autó tulajdonosa a helyszínre 15 percen belül, akkor a procedúra folytatódik, és biztosra vehető a nagyobbik büntetés.


Na, de hogyan is érhető el ez a szolgáltatás, hogy felkeressék a járműtulajt, ehhez hasonló helyzetben? A válasz nagyon egyszerű. Hiszen csak be kell sétálni az okmányirodába, és a gépjármű-tulajdonosoknak fel kell vetetni a telefonos elérhetőségüket a gépjármű-nyilvántartásba, melynek díja 2300 forint. Tehát kijelenthető, hogy a legtöbb tilosban parkoló autós, nem ennek a jelképes összegnek köszönhetően, hanem a tájékozatlansága miatt bukik el, ezáltal kiteszi magát a stressznek, meg persze a drága bírságoknak.

Természetesen néha még a leggazdagabbakat is megbüntetik.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Támogatás
Népszerű