Csatlakozz hozzánk

Nagyvilág

A nap videója: GYMKHANA NINE – Block új filmje

2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

Közzétéve

ekkor

A Gymkhana NINE: Raw Industrial Playground névre keresztelt videó visszarepíti a több mint 400 millió megtekintést számláló sorozatot a kezdetekhez. A már ismerős gyártelepek és egyszerűbb környezet mellett láthatjuk Block új Ford Focus RS RX rallycross kocsija tiszta erejét, amivel a 2016-os FIA World Rallycross Championship presented by Monster Energy rajtrácsán szokott állni.

A négy napig tartó forgatásnak főként nyugat New-York elhagyatott gyártelepei adták a hátteret, hasonló érzést adva, mint amit Block első két Gymkhana videójában élhettünk át. Ezek a videók alapozták meg Block további, sokkal agresszívabb Gymkhana éveit…

„Nagyon szerettem volna ezt a részt az első Gymhkaha videók alapjaihoz visszavezetni” mondta Block. „Király amikor egy teljes várost elfoglalunk egy forgatáshoz, de most úgy éreztük itt az ideje visszamenni az időben, főleg hogy az új Ford Focus RS RX volt velünk. A kocsit akartuk előtérbe helyezni és a videó igazi sztárjává tenni, hiszen brutál erős és kontrollálható. Elég különleges dolgokat is csinálhattunk, mivel összedolgoztunk a Microsoft Forza Horizon 3-mal, így magából a játékból is hozhattunk ötleteket. Minden királyul működött és nagyon büszke vagyok a végeredményre”

A Hoonigan támogatása mellett egy új partner is érkezett, a Forza Horizon személyében. Két jelenetet is a legújabb játék inspirált a Gymkhana NINE-ban. Az egyik a helikopteren lógó és kontrollálhatatlanul pörgő 2017-es Ford Raptor körüli drift, a másik pedig az a bizonyos ugratás a mozgó vonat előtt. Mind a két Forza inspirálta jelenet hihetetlenül veszélyes volt, és Block minden tudására szükség volt a kivitelezésükhöz.

Ja egyébként…” folytatta Block. „Ugyan ez józan gondolkodás, de csak hogy minden tiszta legyen, mindenkit kérek, hogy ne próbálják utánozni a videóban látottakat! Főleg a vonatos dolgot… Megpróbálni így lehagyni egy vonatot nem csak őrültség, de illegális is. Szóval mindenkit kérek, ne csináljon ilyesmit! Én ezeket lezárt és biztosított környezetben, egy teljes csapattal és egy jól kidolgozott tervvel támogatva csinálom!”


A fent említett Forza pillanatok mellett akad még más különleges jelenet is a Gymkhana NINE-ban. Block pályafutása egyik talán leghajmeresztőbb trükkjét láthatjuk, ami szó szerint lógni hagy a levegőben. Miután kihajt egy raktárépületből, egy telefonkábel-dob körül bepörgeti a Ford Focus RS RX-et, majd a kocsi teljes hátulját – és a hátsó kerekek jó részét – lelógatja egy mólóról, az Erie tó fölé.

„Amikor a kocsi fele lényegében a semmiben lógott a móló szélén, az elég stresszes helyzet volt” mondta Block. „Ez egy olyan dolog volt amit már régóta meg akartunk csinálni, hiszen az emberek eddig csak CGI-olt BMW reklámban láttak hasonlót [Block egy BMW reklámra utalt, amikor is az autó egy anyahajó fedélzetén driftel. Sok ember igazinak vélte, de valójában CGI munka volt] Ez a jó ezekben a videókban, minden amit a kocsival csinálok, amit felveszünk, az igazi. Lehet hogy több felvétel is készül hogy minden szögből jól nézzen ki, de a nap végén ez igazi vezetés, nem számítógépes munka.”

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű