Csatlakozz hozzánk

Nagyvilág

Izgalmas Ford-napok a világhírű Brooklands versenypályán

Kíváncsi vagy rá, hogy mutattak be közel 80 évvel ezelőtt egy töréstesztet?

Közzétéve

ekkor

1939. június 17-én az angliai Surrey város közelében a világhírű Brooklands versenypályáján mutatta be a Ford 30 ezres tömeg előtt a Ford Prefect modellsorozat és V8-as modellek szilárdságát, dinamikusságát, és biztonságát.

Az autók dobbantókról ugranak, lángoló fatáblákon és üvegfalakon törnek át, ami akkoriban nem kis merészségnek számított.

A rendezvény ráadásul nem csak ettől volt izgalmas, hanem attól is, hogy a látogatók a saját Fordjukkal is rajthoz állhattak az aznapra szervezett versenyeken.

Ez a nap akkora sikert aratott, amit mai napig a Brooklands pálya legemlékezetesebb napjaként tartanak számon.

A nemzetközileg is elismert Brooklands 1907-ben nyitotta meg kapuit, amit a világ első célirányosan motorverseny-pályájának és Nagy-Britannia egyik első repülőterének építettek, majd ami 1918-ra szintén Nagy-Britannia legnagyobb repülőgép-ipari központja lett. A pálya 4,43 kilométer hosszú és 30,5 méter széles volt, két hosszú egyenes szakasszal, amit egy 10 méter magas peremű döntött kanyar kötött össze.

Az utolsó versenynek 1939-ben adott otthont, a terület ma már a Brooklands Múzeum részét képezi. Napjainkban légi- és autómúzeum, valamint a veteránautó-, motorkerékpár- és egyéb közlekedéssel kapcsolatos események helyszíne.

A pályából már csak néhány szakasz maradt fent, hogy emlékeztessen minket arra, hogy itt nem is olyan régen valami nagy, és csodás dolgok történtek.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű