Csatlakozz hozzánk

Magazin

Te láttad azt a videót amin klasszikus F1-esek hasították a levegőt Adelaide utcáin?

Három Forma-1-es, egy túra versenyautó és egy Superbike versenymotor szabadult el egy 2017-es promóciós film forgatása alkalmából Dél-Ausztrália fővárosában. A helyi autó- és motorversenyzők által vezetett klasszikusok, a tavaly decemberében megrendezésre kerülő Adelaide-i Motorsport Fesztivált érkeztek beharangozni.

Közzétéve

ekkor

Good Year téli gumi

Azon az éjszakán nem biztos, hogy sokan aludtak, de valószínűleg nem bánták, ha kinéztek az ablakukon.

A klasszikus Forma-1-esek között ott volt egy Footwork FA15, egy Benetton B186 és az egykor Jos Verstappen által is hajtott Arrows A21 is. Ezeket a gyönyörű versenygépeket a rendező egyik személyes ismerősétől kapták kölcsön, akinek saját gyűjteményének egy részét képezik csak ezek a csodák.

Tim Possingham rendező beszámolója alapján derült ki, hogy az eseményt nem jelentették be előre, méghozzá azért, hogy a város valósan tükrözhesse egy átlagos éjszaka hangulatát, és hogy ne legyen emiatt nagyobb forgalom a kelleténél. Egy lehetőségük volt az egészre, hiszen elég nagy feltűnést keltettek, így mindent nagyon precízen kellett csinálniuk, ami nagyon nehéz feladat volt ezekkel a kaliberű autókkal.

Az időjárás és technika is keresztbe tett az ügynek, az összes autóból elvesztek az előre néző felvételek, majd mikor elkezdett zuhogni az eső, az egyik autónak egyéb műszaki nehézségek mellett még váltóproblémája is akadt. Ezek a bonyolult és kényes Forma 1-es gépek amúgy is nehezen alkalmazkodnak egy városi használathoz, úgyhogy egy komplett istállót is fel kellett lőniük a forgatáshoz, ahol egy maréknyi szerelő szorgoskodott hűtő- fűtőberendezésekkel és mindenféle eszközzel, hogy az autók zúzhassanak az éjszakában és mindent beleadhassanak.

Akik pedig a kisfilmben szerepeltek nem kisebb nevek, mint az ex World Superbike bajnok Troy Bayliss, a Supercars versenyző Tim Slade, Cameron Waters, Josh Kean és az Ausztrál Motorsport legenda John Bowe.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HIRDETÉS
Good Year téli gumi

Facebook

HIRDETÉS

Instagrm

HIRDETÉS

Támogatás
Népszerű