Csatlakozz hozzánk
Halálos Iramban

Tesztautó TV

A nap videója: Egy kis Trabant töri

A mai videó visszarepít bennünket az időben, és egy sokat szidott, ám mostanra már kultikussá vált jármű történetét mutatja be nekünk. Íme, a Trabant.

Közzétéve

ekkor

A Trabant név kiejtése sokakban generálnak nosztalgikus érzéseket, és nem véletlenül. Az idősebbekben azért, mert egy időben csak ez a jármű volt elérhető számukra, a középkorúakban azért, mert gyerekként még utazhattak ezekben az autókban, a fiatalok pedig egész egyszerűen csak jópofának tartják a „trabigolást” és újra beleülnek a duroplaszt limóba. Ápolják, megbecsülik őket, összejövetelekre járnak, és talán valamit megéreznek annak az időszaknak az ízéből, amit nagyanyáik és nagyapáik megéltek. Persze azt már kevesebben tudják, hogy a Trabant gyártását a II. világháborús eseményeket követően szó szerint a semmiből kellett megkezdeni, a fejlesztéseket pedig teljesen titokban kellett végezni, mert a felső vezetés nem engedélyezett szinte semmit a kocsival kapcsolatban. Persze a fafej komcsikat azért sikerült meggyőzni, amit a 3,6 millió eladott példány is bizonyít. Érdekes dokumentumfilm egy letűnt kor meghatározó járművéről, annak történelméről és sok interjú többek között a Trabant fejlesztőmérnökeivel.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS
Siren7

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű