Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Rendőrautó voltam – Ford Focus kombi 1.6 teszt

4 éves Ford Focus kombi, 90.000 kilométerrel, szervizkönyvvel, első tulajdonostól eladó. Nem hangzik rosszul. Ti utána néznétek, hogy ki volt az első tulaj?

Közzétéve

ekkor

Valószínűleg a használtautó piacra ilyen szöveggel kerülnek majd ki ezek az autók, de jó, ha tudjuk, hogy nagyjából 1500 darab Ford Focus kombi árasztja el a piacot mostanság, mivel szépen, lassan letelik a Rendőrség és az MKB Euroleasing Autópark Zrt. szerződésébe foglalt 3 év, vagy 120.000 kilométer. Egy ilyen autót kaptunk tesztre, és alaposan meg is lepődtünk.

2009 márciusában, azaz pontosan 4 évvel ezelőtt kezdtek szolgálatba állni azok a Focus rendőrautók, amiket tartós bérletbe kapott a Belügyminisztérium. Már több száz autó érkezett vissza a flottakezelőhöz, így megkezdődött az autók értékesítése. De vajon mit veszünk, ha egy ilyen autóra adjuk ki a pénzünket? A kérdésre nagyon nehéz válaszolni. Mert van különbség egy 3 év alatt 90.000 kilométert futott, vidéki kisvárosban szolgáló autó, és egy 120.000 kilométert hajtott fővárosi társa között. A kocsi szolgálati helyéről nehezen kaphatunk csak felvilágosítást, a flottakezelő ugyan meg tudja mondani, hogy melyik megyei kapitányság kötelékébe tartozott az autó, de a megyeiek már nem adnak felvilágosítást arról, hogy mi volt a konkrét telephely. Hogy miért? Ne kérdezzétek. Sokat telefonálgattam, de nem tudtam kideríteni. Totális rejtély, hogy ezt miért kell titkolni, mikor ezek aza autók rendszámmal futkorásztak az utcán, tehát bárhol, bármikor, bárki láthatta, Uram bocsá’ le is fényképezhette őket.

A mi példányunkról az derült ki, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében szolgált, de sajnos az LMZ441-es rendszámot akárhogyan is kerestem a megyei bűnügyi hírekhez kapcsolódó fotókon, sehol sem találtam. (Ha esetleg valaki közületek talál egy fotót a kocsiról még szolgálati ruhában, akkor küldje el nekünk az info@tesztauto.hu e-mail címre!) Az, hogy nem budapesti volt a kocsi semmit nem jelent, maximum talán annyit, hogy esély volt arra, hogy jó állapotban találom. De mielőtt a tapasztalatok jönnének, lássuk, hogy mit kell tudni a rendőrségi Focus flottáról.

A flotta egy része.

Egy név nélkül nyilatkozó ORFK forrás elmondta, hogy semmilyen különleges átalakítást nem végeztek a széria 1,6-os, benzines kombin. Nem volt erősebb a futómű, nem voltak speciálisan megerősített pontok a karosszérián, nem volt a motor sem piszkálva. Ez mondjuk logikus is, hiszen már a használatba vételkor jól tudták, hogy 3-4 év múlva ezeket az autókat értékesíteni fogják, így normális, polgári állapotban kellett tartani őket. Egyedül egy nagyobb kapacitású akkumulátor volt az, amit a rendőrségi Focusok kaptak, és kész. Lássuk az extralistát:

• Szervokormány
• ABS (blokkolásgátló)
• ESP/ASR (kitörésgátló/kipörgésgátló)
• CD-s autórádió (utólagos)
• Fűthető, fényezett, motoros állítású visszapillantó tükrök
• Távirányítású központi zár
• Fedélzeti komputer
• Ködlámpa
• Fényszórómosó
• Manuális klíma
• Vezető és utas oldali front- valamint oldal-légzsákok
• Automata elektromos ablak elöl és hátul
• Gyári csomagtér elválasztó rács
• Fém motorvédő lemez
• Növelt kapacitású akkumulátor

Rendőrségi forrásunk elmondta, hogy ugyan fokozott igénybevételnek voltak kitéve az autók, mégsem tapasztaltak semmilyen típushibát. A szervizelés szakszervizekben történt, gyári alkatrészekkel, ezekről a kocsik szervizkönyvei is tanúskodnak. Ezek szerint egy ideális világban ezek az autók a legjobb vételek között vannak, de lássuk, hogy mi is a valóság.

Mielőtt átvettem az autót, több tesztet is elolvastam a Focus ezen generációjáról, sőt, konkrétan a rendőr Focusokról is. A kép nagyon változatos volt. Voltak széthulló félben lévő darabok, és voltak kitűnő kondíciónak örvendő autók is. Beigazolódott tehát ismét a tény, hogy használtan már nem márkát és típust veszünk, hanem egyedet. És akkor jöjjön a mi egyedünk, a 441-es. Már amikor megláttam, tudtam, hogy direkt egy jó állapotban lévő autót kapok, pedig nem gondolom, hogy olyan hírem lenne, hogy mindent szétfikázok. Az autót ugyanis a telephelyen lévő szalonból hozták ki, azaz egy olyan autóba ültem bele, ami arra szolgál, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy bizony, ezek a levetett rendőrcsizmák nagyon jó állapotban vannak. És valóban. Ez a jászsági kocsi annyira meggyőző volt az első pillanattól kezdve, hogy szinte megszerettem. A 90 ezres futás nyoma pár helyen meglátszott, például a kormány kopása egyértelművé tette, hogy fokozott volt az igénybevétel az elmúlt három évben, de a kárpitok meglepően jó állapotban voltak. Erre is van magyarázat, mivel a rendőrség minden autóhoz gyártatott strapabíró üléshuzatot, így rendőrnadrág és rablótompor nem érintette a gyári huzatot soha. A műanyag alkatrészeken azonban látszik némi kopás, ami nem meglepő, hiszen a rendőrök övén fityegő fém cuccok elkerülhetetlenül összekaristolnak mindent, amihez hozzáérnek. Több autóban el voltak kopva a biztonsági övek csatjai, a miénkben érdekes, hogy csak hátul találkoztunk ilyennel, de ott elég komoly a sérülés.

Azért van pár hely, ahol látszik a használat.

Karcosak az ajtókat belülről borító műanyagok is, de ez legkevésbé sem befolyásolja a használati értéket. Ami még a rendőr múltra emlékeztet, az a fémrács a csomagtér és az utastér között. Szerencsére ez kis melóval kivehető, de bizonyos esetekben még hasznát is vehetjük. Az biztos, hogy biztonságos, hiszen így tutira nem esnek a bőröndök a nyakunkba egy nagy fékezéskor. És ha már csomagtér. Műanyag tálcát használtak rendőreink a mindennapi munkához, amit szintén megkapunk a kocsival. Ez két dolog miatt jó. Egyrészt, ha nekünk is van olyan szállítani való cuccunk, ami koszos, akkor nem tesszük tönkre a kárpitot. Másrészt ez a kárpit tökéletes minőségű, hiszen soha, semmit nem pakoltak még rá. Pár apró lyukat találunk a középkonzolon, amik egyébként alig látszanak. Ezek a kommunikációs eszközök felfogatási pontjai voltak valaha. Zavarni ezek sem zavarnak.

A kommunikációs egység nyomai.

Kívülről első látásra az különbözteti meg a rendőr Focust a mezeitől, hogy két antennája van, ugyanis a hátsó antenna a rendőrségi kommunikációs rendszer része volt valaha, viszont nem érte meg leszerelni, így ott maradt. Minden bizonnyal megtalálható valahol a kábelezése is, ha valakinek szüksége lenne rá. A legkomolyabb átalakítás a fényhíd kábeleinek átvezetése volt a tetőlemezen, amit a mi esetünkben egy fekete műanyag dugóval zártak le, de ez a pont még így is nagyon érzékeny a korrózióra. A mi példányunkon is jól látszik, hogy a rozsda már megjelent, úgyhogy érdemes ezt a lyukat befoltozni, és lefényezni, vagy valamilyen módon meggátolni a további korrodálódását.

Korrózió riadó! Itt volt kivezetve a fényhíd kábele.

Az autó motorja korához és futásteljesítményéhez képest nincs rossz állapotban. Legalábbis fülre, és érzésre. Az 1,6-os 100 lóerős benzinmotor alapból ugyan nem egy erőgép, de nagyjából azt tudja, amit elvárhatunk tőle. Az mondjuk nagy kérdés, hogy egy ilyen teljesítményű motor mire elég, ha valóban sietni kell, netán üldözésbe keveredik a vele a rendőr? 12,2 másodperc a gyár által megadott gyorsulási érték, aminél méréseim szerint egy picivel gyengébb csak most a kocsi, hiszen nálam 12,6 másodperc alatt érte el a százat. Érzetre viszont többnek tűnt. Egyszerűen hangos és kelletlen a motor, nyugisan közlekedve sokkal jobban tetszett. A fogyasztása nálam 8 liter körüli volt, de mivel csak városban használtam a kocsit, azt kell mondjam, hogy ez egy elfogadható érték, pláne úgy, hogy a gyár által megadott fogyasztás jó 7 decivel több ennél. A motortérben egy helyen láttam csak olajnyomokat, de ez a betöltő nyílás volt, szóval ez inkább tűnik melléfolyásnak, mint bármilyen problémának. A sebességváltó precíz, miként a futómű és a kormányzás is. Ezek a Focus nagy erényei, és az újautó teszteknél mindig leírjuk, de az nagyon biztató, hogy egy használt Focusnál sincs ezzel semmi probléma. A fék már nem volt ennyire egyértelmű, de ez talán csak fékbetét kérdése.

A hótálca alatt makulátlan a kárpit.

Rengeteg ilyen autó árasztja most el a használtpiacot, ezt már a bevezetőben is említettem. Ha nem volt törve a kocsi, nem lötyög a futóműve, és a motorból nem hallunk furcsa zajokat sem hidegen, sem melegen, akkor nagy eséllyel kifoghatunk egy olyan autót, ami még jó pár évig hűséges társunk lehet. Ne feledjük. Ezeknél az autóknál a szervizperiódust szigorúan betartották, csak szakszerviz javította, és soha nem sajnálták a legjobb alkatrészeket a rendőr Focusoktól. Jelenleg a flotta kezelőjénél és a kereskedőknél 1.500.000 és 2 millió között találunk ilyen autókat, de senki sem dicsekszik a rendőr múlttal. Persze a rendszám és a már említett „egyedi azonosító jelek” elárulják a kocsi előéletét, de ez ugye több szempontból kifejezetten előny. Mindentől függetlenül azért ha ilyen autót vennénk, nézessük meg egy szakemberrel, és kérjük el a kocsi szervizkönyvét, mert így biztosan nem járunk pórul.

Hozzászólások

komment

Hirdetés
Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HIRDETÉS

Facebook

HIRDETÉS

Instagram

HIRDETÉS
MPS Alkatrész 300

Népszerű